طرز تهیه انواع غذای خوشمزه برای گیاهخواران
یک نت ـ لپه با نان سنتی چپاتی
(برای ۴ الی ۶ نفر)
مواد لازم:۲۵۰گرم لپه۲ عدد پیاز قرمز متوسطیک لیتر آب داغیک دوم قاشق چایخوری زردچوبهنمک به اندازه کافی۴ قاشق چایخوری روغن کلزایک قاشق چایخوری دانه خردل سیاهدو قاشق چایخوری سیریک قاشق چایخوری زنجبیلیک عدد گوجه فرنگی بزرگ خرد شدهدو قاشق چایخوری فلفل تند تازه و سبزیک قاشق چایخوری گشنیزیک قاشق چایخوری زیرهیک دوم قاشق چایخوری ادویه گرام ماسالادو عدد فلفل کشمیریمواد لازم برای نان سنتی چپاتی:۲۰۰ گرم آرد۷۵ میلی لیتر آب ولرمیک قاشق چایخوری روغن زیتونکره به مقدار لازمطرز تهیه:ابتدا لپهها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید. سپس آن را با سرد بشویید. پیاز قرمز را برش دهید و خرد کنید. سپس آن را کنار بگذارید. در یک ماهیتابه عمیق، با حرارت متوسط لپه را با آب داغ بپزید. زردچوبه و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه بپزد.
در یک ماهیتابه دیگر، روغن را حرارت دهید و دانه خردل را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه پیاز را به آن بیفزایید و اجازه دهید کمی نرم شود. سیر خرد شده و زنجبیل را به آن اضافه کنید و به مدت ۶ الی ۷ دقیقه با حرارت متوسط بپزید. گوجه فرنگی خرد شده و فلفل تند را به ظرف اضافه کنید و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه بپزید. آن را هم بزنید تا نسوزد. همه ادویهها را به آن اضافه کنید و خوب ترکیب نمایید.
کمی آب داغ به آن اضافه کنید. مواد را به لپه پخته شده اضافه کنید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۳ الی ۴ دقیقه با حرارت کم بپزد. برای درست کردن چپاتی، ابتدا در یک کاسه متوسط آرد را بریزید و آب و روغن را به آن اضافه کنید. اگر خمیر کمی سفت شد میتوانید چند قطره آب بدان اضافه کنید.
خمیر را خوب مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ۵ الی ۸ دقیقه در یک جای مناسب باقی بماند. بعد از یک ساعت خمیر را بردارید و با آن ۸ الی ۱۰ توپ درست کنید. روی محیط کار آرد بپاشید و خمیر را باز کنید. خمیر را در ماهیتابه داغ بریزید و به مدت ۳۰ ثانیه هر دو طرف را بپزید. میتوانید روی نان کره بمالید و لپه آماده شده را با آن سرو کنید.
نوش جان!/مجله سلامت
افزودن دیدگاه جدید