رفتن به محتوای اصلی

از سندرم گردن پیامکی چه می دانید؟

تاریخ انتشار:
یکی از این بیماری‌های جدید دنیای مدرن «گردن پیامکی» است. این مشکل بیشتر در میان جوان‌ها دیده می‌شود.
از سندرم گردن پیامکی چه می دانید؟

یک نت ـ از سندرم گردن پیامکی چه می دانید؟

زندگی در دنیای مدرن امروزی مزایای زیادی دارد. همه ما از امکاناتی که وسایل دیجیتالی برای‌مان فراهم کرده‌اند، لذت می‌بریم و با اپلیکیشن‌های تلفن همراه کار می‌کنیم اما در این میان مشکلاتی هم به‌وجود می‌آید که محصول دنیای مدرن است.

یکی از این بیماری‌های جدید دنیای مدرن «گردن پیامکی» است. این مشکل بیشتر در میان جوان‌ها دیده می‌شود. باوجود اینکه جوان‌ها بیشتر از ابزارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند باید بیشتر مراقب ستون فقرات و گردن‌شان باشند، پس درباره این مشکل بیشتر بدانید و از بروز آن پیشگیری کنید.

 

گردن پیامکی چیست؟وقتی بر اثر نگاه کردن طولانی‌مدت به وسایل الکترونیکی بدون سیم مانند تلفن همراه و تبلت دچار گردن‌درد می‌شوید به این بیماری مدرن «گردن پیامکی» می‌گویند. از نشانه‌های این مشکل این است که شاید دچار سردردهای مزمن شوید و حتی در بخش‌های بالای کمر و شانه‌ها هم درد داشته باشید.

 

تحقیقات نشان می‌دهد 70درصد از افراد 18 تا 44 ساله در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. موضوع از این قرار است که وقتی برای استفاده از تلفن همراه و تبلت سرتان را خم می‌کنید، این حرکت در طولانی‌مدت به ستون فقرات و نخاع شما آسیب وارد می‌کند و مشکلاتی برای‌تان پیش می‌آید. درنتیجه این بیماری که ناشی از خم کردن طولانی مدت سر به‌ منظور استفاده از موبایل و تلفن همراه در میان افراد جوامع مختلف رایج شده، با عنوان «گردن پیامکی» شناخته می‌شود.

 

این بیماری چطور ایجاد می‌شود؟شاید برای‌تان جالب باشد بدانید که سر انسان به‌طور طبیعی در حدود 5/4 تا 5/5 کیلوگرم وزن دارد. وقتی سر را به سمت جلو خم می‌کنید فشار وارد شده بر گردن افزایش می‌یابد و احتمال بروز گردن پیامکی بیشتر می‌شود. درواقع شایع‌ترین علت درد‌های گردن زمانی به‌وجود می‌آید که بر اثر بی‌توجهی فشار بیشتری به گردن‌تان وارد می‌شود. وقتی قوس طبیعی گردن از بین می‌رود احتمال پارگی، تخریب، فشار و فرسودگی مهر‌ه‌ها و ساختار گردن بیشتر می‌شود و ممکن است سردرد، گردن درد، دست درد و بی‌حسی هم به‌وجود آید.

 

پژوهشگران مرکز بازتوانی جراحی نخاع در نیویورک برای بررسی این مشکل مدل‌های کامپیوتری را مورد بررسی قرار دادند. این محققان پس از شبیه‌سازی کامپیوتری سروگردن تاثیر خم شدن سر و گردن را بارها آزمایش کردند و درنهایت به این نتیجه رسیدند که هرقدر سر بیشتر به جلو خم شود فشار بیشتری بر گردن و شانه‌ها وارد می‌شود.

 

چطور از گردن پیامکی دور بمانید؟به گفته محققان این روزها بیشتر افراد به‌طور متوسط حدود دو تا چهار ساعت سرشان را روی گجت‌های مختلف خم می‌کنند. نوجوانان و دانشجویان هم بیشتر از دیگر گروه‌ها درمعرض خطر هستند و شاید پرهیز این کار در زندگی‌های امروزی چندان ممکن نباشد.

 

وقتی این افراد چانه خود را به سینه‌شان می‌چسبانند، فشار بیشتری به گردن وارد می‌شود و بی‌توجهی به این موضوع در میان افراد کم سن و سال رایج‌تر است. زندگی ساکن و کم‌تحرک و گذراندن ساعت‌های طولانی جلوی کامپیوتر هم باعث افزایش شیوع این مشکل می‌شود. بیشتر کاربران کامپیوتر در دوران میانسالی و حتی در زمان جوانی دچار گردن درد می‌شوند.

 

 

بنابراین مهم است که برای پیشگیری از آسیب‌های گردن چند نرمش ساده را انجام دهید:

- تمرین گردن: ابتدا از سر جای‌تان بلند شوید. دست‌ها را از پشت قلاب کنید. سپس گردن را آرام به سمت راست خم کنید و بعد سر جای اول برگردانید. همین حرکت را به سمت چپ تکرار کنید. این حرکت را سه بار انجام دهید.

 

- تمرین شانه‌ها: وقتی مدام روی میز یا روی صفحه گجت‌ها خم می‌شوید، شانه‌های شما درمعرض آسیب قرار می‌گیرند. برای پیشگیری از بروز مشکلات شانه یک حرکت ساده وجود دارد؛ از جای‌تان بلند شوید، پاها را به اندازه عرض شانه‌ها باز کنید، سپس هر دو شانه را به سمت بالا حرکت دهید و بعد آهسته به جای اول برگردانید. این حرکت را چند بار تکرار کنید.

 

نکته: هر حرکت کششی را حداقل یک تا دو بار تکرار کنید و در هر حرکت پنج تا 10ثانیه بمانید. انجام این حرکات انقباضات عضلات شما را از بین می‌برد.

منبع:مجله زندگی ایده آل

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا