رفتن به محتوای اصلی

نکات مهم در تهیه غذای کودک

تاریخ انتشار:
یک نت ـ از آن جا که کودکان هنوز تجربه های اول خوردن موادغذایی را دارند و دستگاه گوارش شان هنوز به غذاهای جامد عادت پیدا نکرده است ، لازم است نکاتی را برای اضافه کردن مواد مغذی به رژیم غذایی شان رعایت کنیم
نکات مهم در تهیه غذای کودک

یک نت ـ به گزارش کارگر آنلاین، از آن جا که کودکان هنوز تجربه های اول خوردن موادغذایی را دارند و دستگاه گوارش شان هنوز به غذاهای جامد عادت پیدا نکرده است ، لازم است نکاتی را برای اضافه کردن مواد مغذی به رژیم غذایی شان رعایت کنیم :اضافه کردن گوشت به غذامقدار گوشتی را که قرار است به رژیم غذایی کودکتان اضافه کنید به‌صورت تکه های کوچک یا چرخ کرده باشد . برای تهیه سوپ یا کته از گوشت‌های با استخوان استفاده کنید .

اضافه کردن حبوبات به غذاحبوبات مثل نخود ، لوبیا ، عدس و ماش منبع خوبی از پروتئین است.با در نظر گرفتن وضعیت مزاجی کودک با شروع ۹ ماهگی برای تأمین پروتئین مورد نیاز او حبوبات کاملاً پخته و له شده به سوپ کودک اضافه کنید .

چگونگی مصرف تخم مرغپروتئین تخم مرغ می تواند پروتئین غذای کودک را بیشتر کند . تخم مرغ آب پز را داخل پوره سیب زمینی یا سوپ کودک بعد از طبخ رنده کنید.( در کودکان زیر یک سال باید فقط زرده تخم مرغ به کودک داده شود ) مصرف سبزیجاتسبزیجات برگ سبز مثل اسفناج ، جعفری یا هر نوع سبزی دیگری که در دسترس است در داخل سوپ به کودک داده می شود.(به کودکان زیر یک سال نباید اسفناج داد) سبزیجات زرد و نارنجی رنگ،کدو حلوایی ، هویج و گوجه فرنگی دارای ویتامین A هستند و استفاده از این سبزیجات در غذای کودک به تأمین ویتامین A مورد نیاز برای رشد کودک کمک می کند .جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر این جوانه ها را در سوپ کودک بریزید زیرا علاوه بر تامین ویتامین به هضم غذا هم کمک می کند.

اصول تغذیه در کودکانغذای دلخواه کودک را تهیه کنید و اگر به دلایلی کودک میل به غذاخوردن ندارد از یک اسباب بازی مورد علاقه کودک برای تشویق او به غذاخوردن استفاده کنید .به تدریج مواد غذایی مقوی و مورد نیاز کودک را به غذای او اضافه کنید (اضافه کردن گوشت به ماکارونی ) البته این کار باید با احتیاط صورت گیرد. برای کم کردن حساسیت کودک به غذا ، او را در تهیه غذا دخالت دهید ، مانند مخلوط کردن مواد غذایی با یکدیگر یا دادن غذا به عروسک. فاصله بین وعده های غذایی کودک را کنترل کنید . فاصله زمانی دادن تنقلات تا وعده های اصلی غذا را هم کنترل کنید .

مقوی کردن غذای کودکمقوی غذای کودک به این معنی است که کودک با خوردن این غذا انرژی بیشتری دریافت کند. برای این منظور : غلات و حبوبات را تمیز کنید و بشویید. حبوبات وغلات را جداگانه داخل ماهیتابه و روی شعله ملایم به مدت ۱۵-۳۰ دقیقه تفت دهید. حبوبات و غلات را به‌خوبی آسیاب و سپس آن‌ها را از الک بسیار ریز رد کنید. آرد حبوبات و غلات را می توان در ظرف در بسته و در محل خشک به مدت چهار ماه نگهداری کرد این آرد منبع بسیار خوبی از پروتئین و انرژی است و می توان در تهیه انواع سوپ ها یا به‌صورت فرنی از آن استفاده کرد.اضافه کردن عصاره استخوان هم به غذای کودک باعث افزایش املاح و مقوی کردن غذا می شود.

نکتهاضافه کردن شکر به غذای کودک باعث می شود ذائقه کودک به طعم شیرین عادت کند به همین دلیل اضافه کردن شکر به غذای کودک در سال اول زندگی توصیه نمی شود . البته باید توجه کرد در صورتی که در دستور تهیه غذا شکر وجود دارد مصرف کم آن اشکالی ندارد ولی اضافه کردن شکر به غذاهای دیگر مثل پوره یا سوپ توصیه نمی شود.منبع: سلامت نیوز

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا