رفتن به محتوای اصلی

آخرین وضعیت فیلترینگ تلگرام از زبان آذری جهرمی

تاریخ انتشار:
یک نت ـ وزیر ارتباطات آخرین وضعیت فیلترینگ تلگرام را تشریح کرد.
آخرین وضعیت فیلترینگ تلگرام از زبان آذری جهرمی

یک نت ـ به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به فیلترینگ شبکه های اجتماعی در محدودیت‌هایی که با انجام این اقدام برای مردم در فضای کسب و کار به وجود آمده، اظهار کرد: عده‌ای از ظرفیت‌های خوبی که برای توسعه کسب و کار و دسترسی مردم به اطلاعات وجود دارد، سوء استفاده کردند و خسارت ناشی از این اقدام هم در چند روز گذشته و آسیب‌هایی که به آرامش و زندگی مردم وارد شد، مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: اگر این شبکه‌های اجتماعی را مسدود می‌کردیم کاربردهای خوب آن متوقف و باعث ایجاد نارضایتی می‌شد از سوی دیگر اگر شبکه‌های اجتماعی فیلتر نمی‌شدند امنیت اجتماعی کشور به زیر سوال می‌رفت.

آذری‌جهرمی ادامه داد:‌ امنیت و دسترسی آزاد به اطلاعات به عنوان حقی برای مردم در منشور حقوق شهروندی است و دولت این مسائل را از حقوق مردم می‌داند.

وزیر ارتباطات یادآور شد:‌ دولت و شورای امنیت کشور عهده‌دار مدیریت شرایط کشور است، البته در این شورا نظرات مخالف و موافق متعددی مطرح شد و در نهایت تصمیم گرفتیم بنا بر مصلحت آرامش مردم فعالیت شبکه‌های اجتماعی متوقف شود تا امکان سوء‌استفاده ضد انقلاب از این فضا وجود نداشته باشد.

وی بیان کرد: ممکن است شاخص‌های بورس کاهش پیدا کند و قیمت ارز و سکه افزایش پیدا کند طبیعی است مردم می‌توانند نسبت به این مسائل اعتراض خود را بیان کنند چرا که کارگزاران در هر رده‌ای خدمتگزار مردم هستند و در تلاشند مشکلات آنها را رفع کنند.

آذری‌جهرمی ادامه داد: آشوب، حمله به پایگاه‌های پلیس و وقاهتی که برخی شبکه‌های مجازی با معرفی مراکز نظامی انجام می‌دهند و با خط دهی به مردم نحوه ساختن بمب آموزش داده می‌شود مسائلی است که در هیچ کشور و نظامی اجازه دسترسی به این مطالب داده نمی‌شود و با آنان برخورد خواهد شد.

وی کرد: با صلاحدید شورای امنیت کشور با مدیر تلگرام مکاتبه و درخواست کردیم تا بنابر سیاست‌های موجود این شبکه اجتماعی متوقف شود و در نهایت سه کانال تلگرامی مسدود شد.

وزیر ارتباطات ادامه داد: با وجود مسدود شدن برخی کانال‌های تلگرامی مجددا کانال‌های دیگری ایجاد شد و هجوم مردم به این مسئله که بخواهند از جزئیات اتفاقات آگاهی داشته باشند، مراجعات به این کانال ها افزایش یافت.

آذری‌جهرمی اظهار کرد: کانال های متعددی مردم را به آتش زدن منازل مسئولان، مساجد، تکایا و حمله به مراکز نظامی تشویق می‌کنند، در حالی که در هیچ کشوری اجازه فعالیت این چنینی به شبکه‌های مجازی داده نمی‌شود.

وزیر ارتباطات بیان کرد: در شورای امنیت کشور تصمیم گرفته شد که به صورت موقت شبکه‌های اجتماعی متوقف شود در نهایت این توقف انجام شد و آرامش در حال بازگشت به کشورمان است.

وی متذکر شد: شب گذشته آرامش در اکثر نقاط کشور وجود داشت و باید از همه مسئولان انتظامی و وزارت کشور که در این زمینه نقش اساسی داشت تشکر کنم.

آذری‌جهرمی تصریح کرد: همچنین از شورای امنیت کشور که مرجع صدور دستور مسدودی شبکه‌های اجتماعی بود درخواست کردیم در مناطقی که آرامش ایجاد شده است، بتوانیم فعالیت برخی شبکه‌ها را آغاز کنیم در این راستا با مدیر تلگرام مکاتبه و اعلام کردیم ادامه فعالیت این شبکه در ایران منوط به حذف موارد تروریستی از برخی کانالهای تلگرامی است.

وزیر ارتباطات بیان کرد: بیشترین حجم استفاده از تلگرام در ایران انجام می‌شود به همین دلیل اگر احترام متقابلی وجود نداشته باشد شرایط دشوار خواهد شد و امیدواریم مدیر تلگرام به مقررات خودشان برای حذف مطالب تروریستی عمل کند.

وی اضافه کرد: کشور درباره موارد انتقادی باز عمل کرده و همه ابعاد نظام هم آن را پذیرفتند، همچنین بیشترین انتقادها همواره از دولت مطرح شده که با این وجود این انتقادها از سوی نظام هم پذیرفته شده است اما باید اعلام کنم نوع برخوردی که شبکه های اجتماعی در شرایط فعلی دارند، خصوصا تلگرام فاز ترویج خشونت و تروریسم در کشور است.

آذری‌جهرمی تأکید کرد: اگر تلگرام مباحث تروریستی را از کانال‌هایش حذف نکند در واقع برای مردم ما احترامی قائل نشده در صورتی که ضرورت توجه به مطالبات مردمی هم در این زمینه وجود دارد.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی با وقاهت از آشوب های کشورمان حمایت می کنند در حالی که این موضوع از این کشورها بعید نیست چراکه برخی کشورهای تازه به دوران رسیده هم از این جریان حمایت می‌کنند.

وی اضافه کرد: ممکن است در فضای عمومی به مدیر تلگرام گفته شود که با دولت‌ها همکاری می‌کند اما در واقع این موضوع همکاری با دولت‌ها نیست و به معنای احترام به کاربران است، زیرا ما هرگز اطلاعات خصوصی کاربران را طلب نکردیم و مطالبه ما تنها عدم ترویج خشونت بوده است.

آذری‌جهرمی با بیان اینکه متعهد به ترویج شبکه‌های اجتماعی هستیم، گفت: مردم حق انتخاب دارند و می توانند از پیام رسان داخلی یا خارجی استفاده کنند، البته تنها پیام رسان دنیا فقط تلگرام نیست و پیام‌رسان مختلف فعالی در کشور وجود دارد، همچنین درباره موضوع حمایت از شورای عالی فضای مجازی مصوباتی داشته و در همین مدت امکانات را در اختیار اجرای این مصوبات قرار دادیم.

وزیر ارتباطات تأکید کرد: اگر انتظار داشته باشیم همه نیازهای مردم از طریق شبکه های پیام رسان داخلی برطرف شود غیر منطقی است اما پیام رسان های دیگری هستند که مردم می توانند از آن استفاده کنند، همچنین مشغول پیگیری هستیم تا مشکل شبکه های اجتماعی مسدود شده رفع شود، در عین حال آرامش در کشور هم برقرار باشد.

وی گفت: ممکن است برای رفع فیلترینگ اینستاگرام راحت تر تصمیم‌گیری شود و برای آن که مردم از شبکه تلگرام استفاده می کنند و کسب و کار آنها مربوط به این شبکه می شود در تلاشیم تا مشکل آن را رفع کنیم.

انتهای پیام/

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا