رفتن به محتوای اصلی

قاچاق کالا از مبادی رسمی

تاریخ انتشار:
یک نت ـ برخی کارشناسان و عده ای از نمایندگان مجلس معتقدند؛ بخشی از قاچاق کالا از مبادی رسمی انجام می پذیرد.
 قاچاق کالا از مبادی رسمی

یک نت ـ به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،، بدون تردید قاچاق کالا یکی از چالش ها و نارسایی های جدی اقتصادی کشور به شمار می رود و این عارضه ای است که در طول سالیان اخیر، آسیب ها و خسارات بسیاری را متوجه اقتصاد کشور ساخته است.

بنابر گزارش‌های موجود، مسعود کرباسیان، وزیر اقتصاد عنوان کرده که از مبادی رسمی ،قاچاقی صورت نمی‌گیرد؛ اما اخبار واصله، اظهار نظر برخی کارشناسان و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حاکی از ورود اقلام و محصولات غیر مجاز (قاچاق) از مبادی رسمی است.

البته اعداد و ارقام اعلام شده در ارتباط با قاچاق کالا، بسیار متناقض و متغیر است و حتی در میان افراد و گروه هایی که قائل به ورود کالاهای غیر مجاز از گمرکات به کشور هستند، از حیث عدد و حجم کالاهای مذکور، وحدت و اشتراک نظر وجود ندارد.

چندی پیش، فرود عسگری، رئیس کل گمرک ایران، در گفتگو با رسانه ها، میزان قاچاقی که از مبادی رسمی وارد کشور می شود را 900 میلیون دلار عنوان کرد.

در نقطه مقابل، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز معتقد است؛ حجم قاچاق با احتساب آنچه که وارد و خارج می شود حدود 14 میلیارد دلار برآورد می شود.

کشف بیش از یک هزار کانتیتر قاچاق توسط سربازان گمنام اما م زمان (عج)

چندی پیش، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران پیرو اطلاعیه ای از کشف بیش از یک هزار کانتینر قاچاق از گمرکات خبر داد.

طبق گزارش‌های  منتشر شده؛ سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات استان هرمزگان و با هماهنگی دستگاه قضائی، یک باند سازمان یافته قاچاق کالا، شناسایی و منهدم شد که 23 نفر از اعضای آنها دستگیر و تحویل مراجع قضائی شدند.

آنچنان که در تحقیقات و بررسی های به عمل آمده محرز شده، قاچاق بیش از یک هزار و100 کانتینر شامل لوازم ورزشی، خانگی، ساختمانی، اداری، هتلداری، طی سال های 94 تا اوایل سال 96 توسط عده ای اثبات شده و در ظاهر عوامل و دست اندرکاران این باند، با استفاده از اسناد مجعول و متاسفانه تبانی با برخی از کارکنان دستگاه های مختلف به خروج غیر قانونی این میزان کالا از گمرکات اقدام کرده اند.

گمرک متهم ردیف اول قاچاق کالا است؟

چندی پیش، علی شفیعی، عضو کمیسیون حمل و نقل، لجستیک و گمرک اتاق بازرگانی تهران در ارتباط با آمارهای اعلام شده قاچاق از مبادی رسمی همچون گمرک به رسانه ها گفت: میزان قاچاقی که از مبادی رسمی همچون گمرک انجام می شود، به مراتب بالاتر از میزان قید شده و این موضوعی است که رئیس کل گمرک نیز نسبت به آن آگاه است.

به اعتقاد وی؛گمرک، متهم ردیف اول قاچاق کالا است و اگر کالایی بصورت غیر قانونی وارد می شود، باید نسبت به آن پاسخگو باشد.

اگرچه برخی کارشناسان همچون شفیعی معتقد هستند که یکی از مجاری اصلی واردات قاچاق،گمرک است اما به تبع نباید از این واقعیت چشم پوشید که  قاچاق خانمان سوزی که اکنون شاهد آن هستیم و به اعتقاد برخی بخشی از آن از کریدر مبادی رسمی وارد کشور می شود ،ناشی از کمبودی است که در ارتباط با تجهیز دستگاهای پیشرفته رصد و کنترل کالا، همچون ایکس ری شاهد آن هستیم.

محمود خاقانی سده،کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، ضمن اشاره به لزوم توجه به نقش تعیین کننده هم افزایی و همگرایی تمامی دستگاه های ذی ربط و مسئول در ارتباط با مقابله و مبارزه با قاچاق کالا، اظهار کرد: خوشبختانه در طول سالیان اخیر،گام های موثر و سازنده ای برای مقابله و مهار قاچاق عملیاتی شده که کاهش میزان قاچاق از 25 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار از نمونه های آن است.

وی افزود: با همه این اوصاف، عدد و رقم فعلی نیز برای اقتصاد کشور خسارت آفرین است و در شأنِ کشوری همچون ایران نیست که شاهد چنین رقمی در ارتباط با قاچاق کالا باشد.

خاقانی سده گفت: بنده مخالف خلاصه کردن معضل قاچاق به گمرک کشور هستم، بنابراین تنها در شرایطی قادر به مقابله و مبارزه قطعی و تعیین کننده با قاچاق خواهیم بود که تمامی دستگاه های ذی ربط و حتی عموم مردم خود را مکلف و موظف به مبارزه با قاچاق بدانند و این ضرورت باید با هم افزایی و همسویی و هماهنگی انجام پذیرد و اقدامات جزیره ای چندان منتج به نتیجه مطلوب و حداکثری نخواهد شد.

یک سوم قاچاق از طریق مرزهای رسمی انجام می پذیرد

چندی پیش، حسن بهرام نیا، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با رسانه ها با اشاره به آسیب های جدی قاچاق کالا به تولید داخلی و ملی اظهار کرد:قریب به 40 درصد از واردات غیر قانونی از مبادی رسمی انجام می شود و آنچنان که ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، میزان قاچاق از مبادی رسمی قریب به 5 میلیارد دلار است.

به اعتقاد وی؛ رقمی که مسئولان گمرک در ارتباط با قاچاق اعلام می‌کنند یک پانزدهم مبلغ کل نیز نمی شود و این در شرایطی است که یک سوم از قاچاق، از طریق مرزهای رسمی وارد کشور می شود.

محمد علی اسلامی،کارشناس بازار در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، با اشاره به ضرر هنگفت قاچاق کالا به تولیدکنندگان داخلی کشور اظهار کرد: انتظار می رود،در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال مزین شده، دستگاه های ذی ربط نهایت توان و انرژی خود را برای مقابله با قاچاق کالا در دستور کار قرار دهند، زیرا این آفت هر سه عرصه مد نظر مقام معظم رهبری را تحت الشعاع قرار می دهد و تا زمانیکه قاچاق کالا ریشه کن نشود، نه در حصول اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی و نه در تولید و نه در اشتغال به توفیق قابل توجه و مطلوبی دست پیدا نخواهیم کرد.

وی افزود: متاسفانه همچنان شاهد هستیم در برخی رسانه ها به موضوع عدم تجهیز و ناکافی بودن ادوات مربوطه برای کنترل و مقابله با قاچاق کالا اشاره می شود و این در شرایطی است که در دو سه سال اخیر، مکرر به ضرورت تامین این ادوات تاکید شده است.

اسلامی گفت: حتی در مقطعی از سوی برخی از مسئولان عنوان شد، مذاکراتی با برخی از فعالان داخلی برای تولید و تهیه تجهیزات مذکور انجام شده اما  در ظاهر همچنان شاهد کمبودها و کاستی هایی جدی در این خصوص هستیم و به اعتقاد بنده تولید چنین دستگاه هایی در داخل کشور یک ضرورت و افتخار است، اما اگر قرار است این اقدام زمان بر شود، می‌طلبد هر چه سریعتر نسبت به خریداری این تجهیزات از خارج از کشور اقدام شود که به طوریقین اهمیت تامین این ادوات، برای اقتصاد کشور کم از نان شب ندارد.

افراد با نفوذ برای اقتصاد کشور تعیین تکلیف می‌کنند

در این میان برخی معتقدند نفوذ افراد خاص در اقتصاد کشور عارضه ای است که باید برای آن چاره اندیشی شود.

چندی پیش، فدا حسین مالکی، رئیس سابق ستاد مرکزی با قاچاق کالا و ارز در این خصوص اظهار کرد: افرادی هستند که بصورت سازمان یافته کالاهای مورد نظر خود را از کشور مبداء به بازار مورد نظر صادر می‌کنند و مشکلات پیش روی واردکنندگان را نیز ندارند.

وی معتقد است؛ افراد این‌چنینی در بدنه دستگاه ها نفوذ داشته و کالاها را از مرزهای گمرکی وارد و به مقصد تهران منتقل می‌کنند و تا زمانیکه با پدیده نفوذ افراد سودجو مواجه هستیم، قاچاق هم وجود خواهد داشت.

آنچنان که مالکی عنوان کرده هر بار که از قاچاق سخنی به میان می آید، برخی مسئولان به موضوع اظهار نامه های الکترونیکی اشاره می کنند، اما وقتی برخی کانتینرها از مرز عبور کرده و کنترل نمی شوند دیگر این موضوع اهمیت خود را از دست می دهد.

وی می افزاید: اینکه اظهارنامه ها بصورت غیر دستی دریافت و بررسی می شود بسیار مطلوب است اما افراد با نفوذ همچنان به کار خود ادامه می دهند.

امید آن می رود با اتخاذ تدابیر مقتضی، شاهد ریشه کن شدن قاچاق به بهترین نحو ممکن باشیم که به طور قطع نائل شدن به چنین توفیقی حاوی دستاوردهای ارزنده اقتصادی بسیاری در ابعاد گوناگون اقتصادی و تجاری در سطح کلان کشوری خواهد بود.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا