علائم آنفولانزا در کودکان و روش های درمان آن
وقتی کودک نوپا مبتلا به آنفولانزا می شود، اشتهایش کم می شود
آنفولانزا عفونتی ویروسی است که بیشتر در فصل زمستان شایع است. آنفولانزا می تواند علایمی شبیه به سرماخوردگی معمولی داشته باشد ولی برخلاف سرماخوردگی آنفولانزا می تواند خطرناک باشد . علایم آنفولانزا در کودکان چیست؟علایم آنفولانزا عبارتند از تب ناگهانی و شدید که ممکن است تا ۴۱ درجه نیز بالا رود، گلو درد، سر درد، سرخی پوست و چشمها، درد در پشت و سایر ماهیجه ها و سرفه که معمولاً از نوع خشک می باشد. علایم آنفولانزا سریع بروز می کنند و در عرض چند ساعت حال کودک از خوب به بسیار بد تغییر می کند. آنفولانزا در خردسالان می تواند همراه با اسهال و استفراغ باشد. تب ممکن است تا سه یا چهار روز به طول انجامد و پس از آن نیز کودک ضعیف شده و احساس خستگی می کند. این ضعیف شدن کودک را در برابر بیماری های دیگر نیز مستعدتر می کند.
ممکن است کودک دچار علایم ثانویه نیز شود. این بدان معناست که پس از چند روز که درجه حرارت او به حالت نرمال رسید، دوباره دچار تب شده و سرفه هایش شدیدتر و به صورت خلط دار در بیایند، همچنین عفونت چشم، تند شدن تنفس، سفتی گردن، ضعف شدید، خستگی و غش همه می توانند علایم ثانویۀ آنفولانزا باشند که این علایم بر اثر وجود آنفولانزای باکتریایی بوجود می آید. بدین معنا که آنفولانزا با ویروس شروع شده و سپس عفونت باکتریایی به آن می پیوندد. عوامل بروز آنفولانزا در کودکان چیست؟ آنفولانزا در واقع عفونت دستگاه تنفسی است. این عفونت می تواند ریشۀ ویروسی و یا باکتریایی داشته باشد. ویروسهای آنفولانزای ( آ ) و ( ب ) بیماری را ایجادمی کنند.
ویروس نوع ( آ ) معمولاً عامل ایجاد کننده ی شیوع سالیانه ی آنفولانزا است. این ویروسها مدام در حال تغییر خود هستند و انواع جدیدی ایجاد می کنند که خصوصیات متفاوتی دارد.به همین دلیل ساختمان ویروس از سالی به سال دیگر تغییر می کند و واکسنها و حتی داروها برای اثر بخشی باید تغییر کنند.
آنفولانزا معمولا همراه با تب شدید و درد خود را ناگهانی نشان می دهد
درمان آنفولانزا در کودکان چیست؟ درمان آنفولانزا بستگی به تشخیص نوع عامل بروز آن دارد. اگر آنفولانزا از نوع ویروسی باشد بهترین در مان همان مراقبتهای خانگی است. برای کاهش تب و درد در کودک می توانید از استامینوفن و یا پاراستامول استفاده کنید.
هیچگاه از آسپرین برای درمان کودک مبتلا به آنفولانزا استفاده نکنید زیرا برخی از محققان سندرم رای را به مصرف آسپرین در زمان آنفولانزا ربط داده اند.
کودکتان را تشویق کنید که تا حد امکان استراحت کرده و از فعالیت زیاد خودداری کند.
همچنین نوشیدن مایعات زیاد شامل آب و آب میوه به برطرف شدن آنفولانزا کمک می کند.
زمانی که آنفولانزا ریشۀ باکتریایی داشته باشد به درمان پزشکی نیاز است. درمان پزشکی شامل کشت، آزمایش خون، تجویز آنتی بیوتین و در موارد حاد بستری در بیمارستان می باشد. روشهای پیشگیری آنفولانزا در کودکان چیست؟ با تزریق واکسن به صورت هر ساله، می توان از ابتلا به آنفولانزا پیشگیری کرد. ولی از آنجا که تنها در موارد نادر علایم و عوارض آنفولانزا وخیم و جدی می باشد، بسیاری از پزشکان معتقدند تنها کودمانی که در شرایط پر ریسک قرار دارند در مقابل آنفولانزا واکسینه شوند. شرایط پر ریسک یا پر خطر عبارتند از: بیماری های قلبی مادر زادی، روماتیسم قلبی، آسم، سل، بیماری های مزمن دستگاه تنفسی و دیابت منبع: pezeshkan.org
افزودن دیدگاه جدید