حکمت بلا در زندگی انسان
یک نت ـ متن شایعه: " هیچگاه درک نکردم چرا کافری که بیمار می شود، دچار عذاب الهی شده و مسلمانی که بیمار می شود درچار آزمون الهی شده ...! مرض که یکیست ! شاید تفاوت در نگرش انسانهاست ... جهل نرم ترین بالشی است که انسان می تواند سر خود را روی آن بگذارد و بخوابد ..... "
پاسخ شایعه:
1. صرف درک نشدن یک مطلب دلیل اشکال آن نیست .بلکه باید تحقیق کرد حکمت را فهمید .
2. حدیث زیر از امام رضا (ع) می باشد.بیماری برای مؤمن مایه تطهیر و رحمت است و برای کافر مایه عذاب و لعنت، و بیماری همواره گریبان گیر مؤمن است تا آن که دیگر هیچ گناهی در وجود او باقی نماند. بحارالانوار، ج 78، ص193.
3. صرفنظر از جایگاه دینی و مذهبی که برای حضرات معصومین (ع) قائلیم ، همگان ایشان را به عنوان بزرگترین عالمان می شناسند .
http://farhangi.um.ac.ir/portal/?q=node/18204
4. حکمت بلا در زندگی انسان :* ایجاد حالت تضرع و خشوع و فروتنی در انسانها* امتحان و آزمایش بندگان* بازتاب و پیامد گناهان انسان* ارتقاء درجه و رتبه* بیدارشدن از خواب غفلت* عذاب الهی (به دلیل تكذیب آیات و نشانه های الهی و فرستادگان او)
http://www.porseman.org/q/vservice.aspx?logo=images/right.jpg&id=9658
بیماری نوعی بلا و رنج و در راستای آزمایشات الهیست که با عنایت به حکمتهای مختلف "بلا"، مشخصا برای توجه بیشتر یا مکافات بی توجهی به خداوند و فرامین اوست .
6. برخورد انسان با آزمایشات و بلاها نقش مهمی دارد که عذاب باشند یا مایه کفاره گناهان و رشد :"ما شما را به وسیله شرور یعنی بدی ها و بیماری ها و خیرات و نعمت ها امتحان می كنیم" (سوره انبیاء آیه 35)
7. اگر انسان زمان آزمایش و بلا ، متوجه خدا شود و صبر و رضا پیشه کند این "بلا" از مواردیست که مایه رشد و کمال او خواهد بود .
8. اگر انسان در برابر بیماری، طریق كفر و ناسپاسی پیشه گیرد و به قضا و قدر الهی اعتراض كند، اجری نخواهد داشت و موجب كفاره گناهش نخواهد شد.* حال اگر پیش از این کافر نیز بوده تنها عذابی بر عذابهایش اضافه شده است .
http://www.pasokhgoo.ir/node/94020
9. در رد استدلال پایانی نویسنده که گفته : بیماری که یکیست !باید گفت : بنزینی که ماشینی را به آتش می کشد با بنزینی که سبب حرکت آن می شود نیز یکیست !بستگی دارد چگونه مورد استفاده واقع شود.
افزودن دیدگاه جدید