ازدواج اینترنتی درست است یا نه؟
یک نت ـ ازدواج اینترنتی صحیح میباشد یاخیر؟
از چهره گل انداخته داماد و تعارف سینی چای عروس بگیر تا به امروز ؛که موضوع شکل دیگری پیدا کرده است و ازدواج های سنتی تا حدی جای خود را به مدل های جدید آشنایی داده است و صد البته مشکلات بسیاری را پیش روی جوانان قرار داده است. سایت های همسریابی از همین شکل های نوظهور آشنایی است که علاوه بر هشدار بسیار مسئولین و کارشناسان همچنان جولان می دهند. انواع دوستیهای قبل از ازدواج و پیدایش فضای مجازی روز به روزعامل پوست اندازی نسل قبلی و پیدایش نسلی شد که به دنبال همسر آینده خود در کوچه پس کوچههای سایتهای همسریابی، تاس بخت و اقبال خود را به بالا پرتاب میکنند تا شاید هنگامی که بر زمین مینشیند جفت شش بیاید. اما آشناییهایی که در محیط های مجازی مانند چت رومها، فیس بوک و سایتهای همسریابی صورت میپذیرد تا چه میزان میتواند بنیانهای یک ارتباط درست و زمینههای تشکیل یک زندگی مستحکم را رقم بزند؟ این سوالی است که هر چند همواره به آن پاسخ های ترسناک داده می شود و کارشناسان همواره از شکست این نوع دوستی ها و ازدواج ها خبر می دهند اما همچنان پاسخ قانع کننده ای برای آن در دست نیست چرا که همواره جوانان به این نوع دوستی ها و ازدواج ها متمایل می شوند هر چند که نگرش کلی جامعه نسبت به این نوع ازدواج در هر حال منفی است.
منتقدان ازدواجهای اینترنتی معتقدند که بیاعتمادی یکی از عمدهترین آسیبهایی است که زندگی زوجینی را که به واسطه آشنایی در فضای مجازی با یکدیگر ازدواج میکنند، تهدید میکند چرا که همواره این دغدغه با آنهاست که آیا همسرشان با افراد دیگری هم چت میکند؟ از طرفی آشنایی در فضای چترومها بعدها در روابط زوجها تأثیرات عمیقی میگذارد چراکه آنها در مرحله نخست برای برقراری ارتباط با یکدیگر ناگزیرند در برخی از موارد خود را بسیار ایدهآل معرفی کنند اما این مساله زمان زیادی طول نمی کشد. در هر حال نکته اینجاست که بیشتر جامعه شناسان و آسیب شناسان خانواده معتقدند ازدواج اینترنتی در ایران بیشتر ضرر دارد تا منفعت. هرچند که متولیان سایت های همسریابی که این روزها زیاد شده اند و زمینه ازدواج اینترنتی را فراهم می کنند ، می گویند هدفشان تسهیل ازدواج جوانان است.
آشنایی و ازدواج از طریق اینترنت ، قطعاً نمی تواند پایه یک زندگی ایده آل را بنا کند
بحث در مورد حضور و یا عدم حضور در شبکه های اجتماعی بحثی است که این روزها محافل خانوادگی ، اجتماعی و سیاسی را در بر گرفته است. اگر در اطراف خود چند جوان و نوجوان داشته باشید، خواهید دید که به مانند معتادان حرفه ای اگر لحظه ای گوشی موبایل و یا وای فای را از آنها دور نمایید دچار کلافگی ، خستگی و عدم تمرکز می شوند و گویی آنها را از عزیزترین موجود زندگی شان دور ساخته اید. مسئولان نیز هر از چند گاهی در این زمینه اظهار نظر می کنند و بحث فیلتر کردن و یا نکردن این شبکه های اجتماعی مطرح می شود. اما به نظر می رسد خود مسئولین نیز در این زمینه به نتیجه ای واحد نرسیده اند و «مسئله بودن و یا نبودن » در این فضا هنوز ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است . یکی از موجهای این دریای مجازی موج ازدواج اینترنتی است که این روزها دامان بسیاری از جوانان را گرفته است.
ازدواجی با طعم سنتپیدا کردن شریک زندگی مناسب یکی از مهمترین دغدغه های و چالش های زندگی است. حال جای این سوال اساسی باقی است که آیا انتخاب همسر در فضای مجازی و با چند کلیک ساده می تواند ضامن خوشبختی یک فرد باشد؟
در دورانی که پدران و مادران ما تصمیم به ازدواج می گرفتند، این خانواده ها بودند که نقش اصلی را در این زمینه ایفا می کردند و به روشی سنتی به انتخاب عروس و داماد آینده خود می پرداختند. که با توجه به آمار طلاق در آن روزها و آمار سرسام آور طلاق در این دوران به نظر می رسد، در اکثر مواقع انتخاب صحیح و کار آمدی داشته اند.
ازدواجی با طعم همکلاسیبا تغییرات اجتماعی به وجود آمده در سالهای بعد و پدید آمدن محیط های مختلط مانند دانشگاه و محل کار، گونه های جدید از ازدواج شکل گرفته که هنوز تحت نظارت خانواده ها این مهم انجام می شود، ولی از میزان سنتی بودن آن کاسته شده و خواست جوانان پر رنگ تر است. جوانها اجازه دارند، مدتی تحت نظارت خانواده ها با یکدیگر معاشرت نمایند و با تصمیم معقول یک زوج موفق را تشکیل داده و ازدواج نمایند.
ازدواجی با طعم اینترنتاما در کنار ازدواج دانشگاهی، رفته رفته با ظهور پدیده های جدید ارتباطی مانند تلفن همراه و اینترنت، در نوع ارتباطات و نحوی آشنایی دختران و پسران تغییرات چشمگیری اتفاق افتاد، که به علت ماهیت مجازی آن نقش خانواده در آن بسیار کم رنگ شد و شکل جدیدی از ازدواج پا به عرصه وجود گذاشت که در سالهای اخیر رشد مضاعف و چشمگیری داشته است. که به آن ازدواج اینترنتی گفته می شود.ازدواج اینترنتی به ازدواجی گفته می شود که طرفین با استفاده از ظرفیت های موجود در رسانه ها ، طرح آشنایی و تبادل اطلاعات صوتی و تصویری را در یک محیط مجازی فراهم می کنند و در نهایت به ازدواج و تشکیل خانواده ختم می شود.
چند کلیک ساده تا ازدواجپیدا کردن شریک زندگی مناسب یکی از مهمترین دغدغه های و چالش های زندگی است. حال جای این سوال اساسی باقی است که آیا انتخاب همسر در فضای مجازی و با چند کلیک ساده می تواند ضامن خوشبختی یک فرد باشد؟
بسیاری از کسانی که به ازدواج اینترنتی و در فضای مجازی اعتقاد دارند در واقع در یک دنیای غیر واقعی سیر می کنند. در این شیوه آشنایی به دلیل اینکه مواجهه حضوری و فیزیکی وجود ندارد، ممکن است هر فرد به راحتی اطلاعات غیر واقعی از خود را در اختیار دیگران قرار دهد و در واقع امیال و آرزوهای خود را در جلوی چشم دیگران به تصویر بکشد. با مراجعه به صفحات حوادث روزنامه های می توان با مواردی مواجه شد که فرد با دادن اطلاعات غلط از خود در فضای مجازی قصد اخاذی و کلاهبرداری را از کاربران ساده دل داشته است.
ازدواج اینترنتی و خوشبختیاستفاده از اینترنت و چت روم ها امروزه به یکی از علاقه مندی های جوانان ایرانی تبدیل شد است . اما این نکته باید همیشه مد نظر این کاربران باشد، که آشنایی و ازدواج از طریق اینترنت و اکتفا کردن به اطلاعاتی که در آن رد و بدل می شود قطعاً نمی تواند پایه یک زندگی ایده آل را بنا کند. و شاهد این مدعا افزایش بی رویه رشد طلاق است. این نوع ازدواج به دلیل اینکه از متن فرهنگ و ارزشهای جامعه ما بر نخواسته است آسیب های چشمگیری را برای خود فرد و همچنین جامعه به همراه داشته است. البته در کشور ما همسان گزینی سایت تبیان با ترکیب روش های سنتی و نوین و احیای واسطه گری در راستای ازدواج تلاش می کند. این سایت با استفاده از آزمون و روش های علمی در انتخاب همسر، بهره گیری از مشاوران جوانان و خانواده هایشان را حمایت می کند. خدمات آن در فضای مجازی حتی مورد تایید نیروی انتظامی است و اگر خانواده و فردی تمایل به ازدواج داشت می تواند از این طریق اقدام کند.
به هر حال باید دانست ازدواج های موفقیت آمیز موجب ارتقای سلامت جسمی و روانی و خانوادگی است، در حالیکه ازدواج های ناموفق باعث تضعیف روحیات زوجین و همچنین آسیب های اجتماعی و اقتصادی برای جامعه است. و بهتر است جوانان در انتخاب همسر در فضای مجازی به این فکر کنند که چه به دست می آوردند و چه چیزی از دست می دهند.
منبع:
تبیان
افزودن دیدگاه جدید