جراحی زیبایی بینی (رینوپلاستی)
یک نت ـ اگر تیغه ی بینی انحراف داشته باشد یا صرفاً از شکل بینی تان راضی نیستید، می توانید با رینوپلاستی نسبت به تغییر شکل آن اقدام کنید. حتماً می پرسید رینوپلاستی یعنی چه؟ رینوپلاستی همان عمل جراحی زیبایی پلاستیک بینی است که به اصلاح شکل بینی های گوشتی و استخوانی و… می پردازد. این اعمال جراحی که تحت بی حسی موضعی یا با بیهوشی عمومی انجام می شوند، باعث رفع ناهنجاری ها و شکل بینی می شوند.
فرق بینی زیبا و نا زیبا چیست؟بینی هر فرد باید با اصول و خصوصیات صورت هر فرد متناسب باشد . بنابراین شاید بینی روی صورت یک فرد زیبا باشد ولی همان بینی روی صورت فرد دیگر زشت و نازیبا باشد . جراح با مطالعه و محاسبات روی صورت بیمار و عکسها ، داده هایی بدست می آورد و نمای خاص بدست آمده از آن داده ها را اجرا میکند .
رینوپلاستی همان عمل جراحی زیبایی پلاستیک بینی است.
سن عمل جراحی بینی ، رینوپلاستی:در بچه ها محدوديت هاي مشخصي وجود دارد كه مانع از جراحي بيني قبل از بلوغ كامل مي شود اغلب دختران در پايان 16سالگي و پسرها در پايان 18 سالگي به بلوغ كامل رسيده اند و ميتوانند تحت عمل رينوپلاستي قرار گيرند . اصلاح عيوب بيني در این سن باعث ميشود اعتماد به نفس نوجوان در يك زمان طلايي از زندگي وي بيشتر شود و نبايدفراموش كنيم كه در اين زمان است كه نوجوان نه تنها خودش را مي شناسد بلكه احتمالاً آينده اش را پايه ريزی خواهد كرد. از طرف ديگر امروزه تعداد قابل توجهي از متقاضيان رينوپلاستي (جراحی بینی) افراد بالاي 40 سال هستند .
انواع عمل رینوپلاستی: دو نوع عمل رینوپلاستی می توان برای تغییر شکل بینی و بهبود ظاهر آن انجام داد که عبارت از عمل جراحی باز و عمل جراحی بسته است.
در عمل در جراحی باز یک شکاف (اسکار) در داخل بافت بین دو سوراخ بینی ایجاد می شود و با استفاده از آن تغییرات مورد نیاز بر روی بینی انجام می شود.
در عمل جراحی بسته، شکاف های ایجاد شده کاملاً در داخل بینی هستند. عمل جراحی باز معمولاً از نظر زمانی طولانی تر از عمل جراحی بسته است و بیشتر برای بیمارانی مناسب است که نیاز به تغییر سر بینی خود دارند. در عمل جراحی بسته از ایجاد یک بریدگی آشکار بر روی بینی اجتناب می شود، اما از این روش نمی توان در حالت هایی استفاده کرد که نیاز به ایجاد تغییرات زیاد بر روی بینی وجود دارد. با توجه به این که در این روش یک برش بسیار کوچک در بینی ایجاد می شود، امکان برطرف و محو شدن آن با گذشت زمان وجود دارد. به همین خاطر اکثر جراحان از این تکنیک برای انجام عمل جراحی بر روی بینی بیماران خود استفاده می کنند.
عوارض جراحی زیبایی بینی:بینی زینی شکل: بینی زینی شکل از نخستین عوارض جراحی نادرست بینی است. این عارضه در اثر برداشتن بیش از اندازه قوز استخوانی- یا غضروفی ( در نیمة پایینی بینی)- ایجاد میشود.
بدشکلی هشتمانند: بدشکلی هشت مانند در فاصله هرم استخوانی و غضروفی را از عوارض دیگر عمل جراحی بینی است . شکاف عمیق اسکلت استخوانی و غضروفی بینی در اثر برداشتن بیش از اندازه بافتهای حمایت کننده بینی حالتی ایجاد میکند که در آن، بینی از روبه رو مانند عدد هشت به نظر میرسد.
فرورفتگیهای پرههای بینی: معمولاً این عارضه به دنبال برداشتن غضروفهای پرههای بینی برای جمع کردن نوک بینی روی می دهد.
پره وسطی تو کشیده شده بینی: در حالت طبیعی از نظر معیارهای زیبایی بینی، در نمای نیمرخ، پره وسطی بینی باید خود را در ورای پرههای جانبی بینی نشان دهد. در صورت برداشتن غضروفهای تیغه میانی، این پره به داخل بینی کشیده می شود. این حالت، نمودی غیرطبیعی از نیمرخ بینی به دست می دهد.
برداشته شدن پوست پرههای بینی: در مواردی که قسمت زیادی از پرههای بینی برداشته شود، به دلیل صاف شدن چین بین بینی و صورت، امکان دارد اثر بخیهها بر روی پوست صورت نمایان شود،تنگی بیش از اندازه سوراخهای بینی موجب مشکلات تنفسی از راه بینی نیز خواهد شد.
بالا رفتن بیش از اندازه نوک بینی و بینی خوکی: برداشتن بیش از اندازه بافتهای غضروفی و پوست قسمت پایینی بینی، امکان دارد موجب بالا رفتن بیش از حد نوک بینی و در نتیجه، نمای بینی خوکی شکل شود.
باریک شدن بیش از حد نوک بینی: نوک بینی از نظر اصول زیبایی، پهنایی متناسب با قسمتهای بالایی دارد. در صورت باریک شدن بیش از حد نوک بینی، تناسب بین دو بخش بالایی و پایینی بینی و نیز پره ها به هم میخورد و بخش بالایی و پره ها پهنتر به نظر میرسند. معمولاً چنین حالتی مشکلات تنفسی را نیز به دنبال خواهد داشت.
گشاد شدن مویرگهای روی پوست بینی: ممکن است مویرگهای روی پوست بینی، هم در بخش بالایی بینی و هم در قسمت نوک بینی گشاد شوند، در این حالت مویرگهای زیادی بر روی پوست نوک بینی نمایان میشوند.
از دست دادن پوست نوک بینی: از دست دادن پوست نوک بینی را از تأسف بارترین عارضههای جراحی پلاستیک بینی است.
بعد از عمل جراحی بینی از بلندکردن اجسام خودداری کنید.
مراقبتهای بعد از عمل:• پس از عمل، فرد باید در حالتی که سر بالاتر از بدن قرار گرفته، استراحت کند؛ این امر جهت کاهش خونریزی و تورم ضروری است. داشتن خونریزی خفیف و ترشحات مخاطی از بینی تا چند روز پس از عمل طبیعی است.
• بینی شما ممکن است به علت تورم یا قرار گرفتن پنبههایی که حین عمل درون آن گذاشته شده است، بزرگ به نظر برسد. در اغلب موارد، پانسمان روی بینی باید به مدت یک تا هفت روز پس از عمل باقی بماند. همچنین ممکن است پزشک به منظور حفاظت از بینی از نوار آتل یا گچ (Splint or Plaster Cast) استفاده کرده باشد که معمولاً حدود یک هفته روی بینی میماند.
به منظور کاهش احتمال خونریزی و تورم ممکن است پزشک از شما بخواهد که تا چند هفته پس از عمل موارد زیر را رعایت کنید:• از انجام فعالیتهای شدید همچون ایروبیک و آهسته دویدن خودداری کنید.
• شنا نکنید.
• فین نکنید.
• از خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند، اجتناب کنید.
• از تغییر حالت شدید چهره همچون لبخند زدن یا خندیدن خودداری نمایید.
• به آرامی مسواک بزنید طوری که لب بالایی زیاد حرکت نکند.
• لباسهایی بپوشید که از جلو باز میشوند. لباسهای بسته را نباید از روی سر خود بکشید.
• علاوه بر این به مدت حداقل هشت هفته پس از جراحی، از قرار دادن عینک بر روی بینی اجتناب کنید.
• همچنین برای مدتی از قرار گرفتن بینی خود در معرض آفتاب جلوگیری کنید. اشعه خورشید ممکن است منجر به تغییر رنگ دائمی پوست روی بینی شود.
• شما ممکن است نیاز به شستشوی بینی با آب نمک در هر چند ساعت داشته باشید تا به این ترتیب مطمئن شوید عوارضی در بینی شما پس از عمل جراحی بینی باقی نمی ماند.
• تا دو یا سه هفته پس از عمل ممکن است تورم موقت، تغییر رنگ پلکها و بیحسی رخ دهد. بستههای یخ یا کمپرس سرد میتواند به کاهش تورم و کبودی اطراف چشمها کمک کند.
• به دلیل کُند بودن فرآیند بهبود ممکن است نتیجۀ نهایی تا یک سال پس از عمل مشاهده نشود.
• بخیه هایی که اسپلینت بینی را نگه می دارند می توانند بین یک تا چند روز پس از عمل جراحی کشیده شوند. بخیه های دیگر بینی پس از مدت زمان مشخص بطور خود به خود حل (جذب) می شوند.
• شما می توانید به صورت ایمن و بی خطر به سر کار خود در طول 1 تا 2 هفته پس از عمل جراحی باز گردید. در طول دوره درمان از انجام فعالیت های شدید همچون ورزش و بلند کردن اجسام سنگین برای مدت حداقل 2 هفته پس از عمل جراحی اجتناب کنید.
khabaronline
افزودن دیدگاه جدید