رفتن به محتوای اصلی

ریزش مو در بارداری و پس از زایمان

تاریخ انتشار:
ريزش موي دوران بارداري يك اتفاق طبيعي است كه به‌دليل تغييرات هورموني ايجاد مي‌شود.راه‌حل آن را مي‌شناسيد؟
ریزش مو در بارداری و پس از زایمان

یک نت ـ علل و راههای جلوگیری از ریزش مو در بارداری و پس از زایمان

 

اغلب زنان باردار با 2 مشكل عمده، يكي ريزش مو و ديگري لك‌هاي بارداري مواجه مي‌شوند كه پژوهشگران نتوانستند هيچ درمان قطعي براي آن‌ها ارائه بدهند.   ريزش مو دوران بارداري يك اتفاق طبيعي است كه به‌دليل تغييرات هورموني ايجاد مي‌شود. اين حادثه تلخ از 3 تا 6 ماه بعد از زايمان شروع مي‌شود و ميزان آن در زنان مختلف متفاوت است.

جلوگيري از ريزش مو در بارداری زنان باردار براي جلوگيري از ريزش ابرو و موي سر بايد از مواد غذايي حاوي آهن و روي بيشتر استفاده کنند. مواد حاوي آهن و روي در تخم مرغ، گوشت قرمز، انواع مغزها و سبزي هاي داراي برگ سبز تيره به وفور موجود است.: هورمون ها عامل بسياري از تغييرات پوست و مو در دوران در بارداري هورمون هاي زنانه در دوران بارداري و شيردهي تأثيرات خاصي را روي بدن مي گذارد که از جمله آن ها مي توان به ريزش مو در بسياري از زنان اشاره کرد.

در زیر منابع برخی از عناصر مهم و موثر در سلامت مو در دوران بارداری ذکر شده است:

پروتئین :اساس و پایه ی نیاز بافت های بدن مانند مو، ناخن ، پوست و ... می باشد و در موادی مانند انواع گوشت ( مرغ ، ماهی و گوشت قرمز ) ، تخم مرغ ، لبنیات و حبوبات به میزان فراوان وجود دارد. در مواد نشاسته ای مثل نان ، برنج ، ماکارونی و سبزی ها نیز به مقدار کمی وجود دارد.

کلسیم و منیزیم :گروه شیر و لبنیات منابع غنی کلسیم و منیزیم و نیز پروتئین هستند.اگر فردی دچار عدم تحمل لاکتوز ( قند موجود در شیر ) باشد و از سایر مشتقات لبنیاتی نیز برای تامین نیازهای بدن خود استفاده نکند، باید به طور روزانه مکمل کلسیم مصرف کند و مصرف سایر غذاهای غنی از پروتئین را نیز افزایش دهد.

ویتامین های گروه B:یکی از راههای درمان ریزش مو مصرف مواد مغذی حاوی ویتامین B زیاد است که در گروه ویتامین های B ، ویتامین B6 و بیوتین اهمیت خاصی دارند. بیوتین ویتامینی است که دربسیاری از محصولات آرایشی به عنوان مکمل بهبود دهنده وضعیت مو اضافه می شود، زیرا عارضه مشخص کمبود بیوتین، ریزش مو است. منابع غذایی غنی از ویتامین B6 و بیوتین را برایتان ذکرمی کنم. منابع غنی از ب6 موز ، دانه آفتابگردان، ماهی ، مرغ، جوانه گندم ، آلوی خشک ، گوشت ، غلات سبوس دار ، گوشت، مرغ، جوانه گندم، سبوس گندم است. ..

بررسی ها نشان می دهند که اسیدهای چرب اُمگا- 3 و اُمگا-6 با سلامت مو در ارتباط هستند؛ زیرا اغلب مردم وقتی منابع این نوع اسیدهای چرب را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً مصرف نمی کنند، دچار خشکی و شکنندگی مو ، خارش و شوره پوست سر و در نهایت ریزش مو می شوند.

منابع اسیدهای چرب اُمگا-3 و اُمگا-6اسیدهای چرب اُمگا-3 شامل آلفا- لینولنیک اسید و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است در ماهی های آب سرد مانند روغن سویا و کانولا، جوانه گندم ، روغن گردو ، روغن تخم کتان یا پنبه و روغن ماهی یافت می شود.اسیدهای چرب اُمگا-6 شامل اسید لینولئیک و اُمگا- لینولئیک اسید می باشد و در روغن های غیر اشباع گیاهی مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شوند.

آنتی اکسیدان ها:شامل ویتامین E ، ویتامین C ، بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A که در سیب زمینی شیرین، هویج ، اسفناج پخته، کدو حلوایی ، طالبی ، زرد آلو ، کلم بروکلی ، گریپ فروت قرمز وجود دارد ) ، روی و سلنیوم می باشد.

 

زنان باردار براي جلوگيري از ريزش مو بايد از مواد غذايي حاوي آهن و روي بيشتر استفاده کنند

 

علل، زمان و میزان ریزش موها  بعد از دوران بارداری

علت ریزش موها در این دوران به واسطه تغییرات هورمونی در بدن خانم ها و زمان شروع آن معمولا 2 هفته بعد از زایمان می باشد و اوج ریزش موها در ماه دوم و سوم است که معمولا تا پایان 6 ماه ادامه می یابد. میزان ریزش موها در هر کس می تواند متفاوت باشد از 100 تار مو تا 500 تار مو در روز.

نکته اول ریزش موها بعد از زایمان امری طبیعی است و اکثرا خانم ها انرا تجربه می کنند و جای نگرانی نیست و معمولا تا پایان ماه 6 و 7 بعد از زایمان ادامه دارد، اگر بعد از این مدت از شدت ریزش موها کاسته نشد آنگاه می بایست به متخصص پوست و مو مراجعه نمایید، ممکن است به واسطه شیردهی بدنتان دچار کمبود برخی از ویتامین ها و مواد معدنی از قبیل آهن، روی، کلسیم، منیزیوم و غیره شده باشد که با انجام آزمایشات مربوطه باید مورد بررسی قرار گیرد.

نکته دوم به واسطه اینکه در دوران بارداری و شیردهی اکثر محلول ها و مکمل های غذایی منع مصرف داشته نمی توان درمانی برای جلوگیری و کاهش محسوس ریزش موها در این دوران تجویز نمود و صرفا می توانید با دنبال کردن برنامه غذایی و مکملی مناسب زیر نظر پزشک متخصص کمی از میزان ریزش موها بکاهید که البته با این کار به سلامت نوزاد خود نیز کمک می نمایید.

نکته سوم معمولا بخش زیادی از موهای ریخته شده در این دوران به مرور زمان جایگزین می شوند و نیازی به درمان نمی باشد، اما اگر موهایتان به میزان مورد نظر روییده نشدند، می توانید درمان را زیر نظر پزشک بعد از پایان ماه ششم شیردهی آغاز نمایید.

منبع: بیتوته

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا