احساس بدبختی میکنم،بخت مرا بستهاند؟
یک نت ـ احساس بدبختی میکنم،آیا بخت مرا بستهاند؟!
بنده خانمی هستم که باتوجه به سن بالایی که دارم، هنوز موفق به ازدواج نشدهام و احساس بدبختی میکنم، مدتی است که احساس میکنم بختم بسته شده است، آیا واقعا بخت مرا بستهاند و مرا جادو کردهاند؟ زیرا بعضی از این دعانویسها به من مادرم گفتهاند که بختم توسط تعدادی از آشنایان نزدیک بسته شده است. آیا این درست است؟ لطفا مرا راهنمایی کنید.
پاسخ:
گرچه شما و بسیاری از دختران جوان و دمبخت تمایل دارید تا هر چه زودتر ازدواج كرده و تکلیف زندگىتان روشن شود، ولى با توجه به عواملی که باعث بالا رفتن سن ازدواج دختران و پسران در جامعه شده است، بعید نیست که علت تاخیر ازدواج شما نیز به همین عوامل برگردد.
امّا اینکه بیشتر خواستگاریها تا به حال ثمربخش نبوده و به نتیجه نرسیده است، هرگز نشانه بدبختی و یا بستن بخت شما نیست؛ زیرا این مسأله تنها برای شما اتفاق نیفتاده بلکه بسیاری از دختران و پسران هستند که مدتها و بلکه سالها نتوانستهاند ازدواج کنند ولی بالاخره در یک شرایط مناسب توانستهاند فرد مناسب خود را بیابند و ازدواج کنند.
از طرفی، ازدواج کردن همیشه به معنای موفقیت نیست، بلکه ازدواج احیانا شتابزده و نامناسب میتواند باعث بدبختی فرد شود و چنین فردی که تجربه تلخی را گذرانده، چه بسا همواره آرزو میکرد که ای کاش مجرد میماند و این چنین ازدواج نامناسبی را انجام نمیداد.
از این رو شما نباید از اینکه تا به حال ازدواج نکردهاید احساس بدبختی کنید. چه بسا همین تجارب و به تاخیر افتادن ازدواج شما، منجر به ارتقاء و عمیقتر شدن درک، شناخت و آگاهی شما نسبت به موضوعات و معیارهای ازدواج شود که این امر میتواند موفقیت شما در ازدواج را چندین برابر کند که در نتیجه به صلاح شما خواهد بود.
امّا درباره بستن بخت باید گفت که اصل بستن بخت واقعیت دارد، ولی لازم است توجه داشت كه غالب آن چه امروزه در میان مردم در اینباره شایع است، بى اساس است و بیشتر به افكار روانى، تخیلات، سوءظنها، توهمات و مشكلات واقعى موجود در رفتار و اعمال آنها مربوط است.
لذا قبل از هرچیز لازم است که شما علل طبیعی تاخیر ازدواجتان را بررسی کنید. از همین رو در جهت همفکری شما چند عامل را که ممکن است در عقب نشینی خواستگاران موثر باشد، اشاره میکنیم:
1. احیانا برخورد نامناسب شما و یا خانواده شما با خواستگار
2. دشمنی اطرافیان و بیان گفتههای کذب و بی اساس به خواستگاران
3. بودن فرد ناهنجار و یا نامناسب از جهت اجتماعی مانند فرد معتاد و یا بدنام در خانواده
4. داشتن اقوام و فامیل ناشایست و نامناسب
5. داشتن سابقه سوء در میان یکی از اعضای خانواده
6. مشغول بودن والدین به کارهای خلاف عرف
7. وجود مریضی و یا بیماری خاص در میان اعضای خانواده و ...
8. احیانا انتظارات بالا و بیش از اندازه شما و یا خانواده
البته اینها بخشی از عواملی هستند که میتواند تاثیرگذار باشد و شما نیز میتوانید موارد دیگری اضافه کنید. به همین منظور شما باید در ابتدا مشکل اصلی و احتمالی را شناسایی کرده و در صدد برطرف کردن آن باشید.
امّا در مواردی که خارج از حیطه اختیار شماست، نباید نگران آن باشید و ذهن خود را به آن مشغول کنید، به گونهاى كه مانع زندگى روزمره شما شود؛ زیرا انسان نمىتواند تمام شرائط و امكانات را بر وفق مراد خود فراهم کند. امّا در مواردی که در اختیار شماست، مثل پایین آوردن سطح انتظارات و توقعات یا بهبود اخلاق و ... لازم است که سعی خود را در اصلاح آنها به کار ببندید.
نکته:در مورد دعانویسها این نکته را باید متذکر شد که بیشتر کسانی که مدعی بخت گشایی و مواردی از این دست میشوند، افرادی کم سواد و بعضا شیّاد و سوءاستفادهگر هستند. بنابراین باید هوشیار بود و از مراجعه به چنین افرادی اجتناب کرد.
در نهایت اگر مشکل خاصی در خود و یا خانواده خود نیافتهاید، در آن صورت بر فرض بستن بخت و وجود سحر، راهکارهایی برای بطلان آن وجود دارد که از جمله:
- استعاذه به خدای متعال و تلاوت سورههاى فلق و ناس
- تلاوت و نوشتن آيات 75 تا 82 سوره يونس
- دعا و تضرع به درگاه خدای متعال
- درخواست دعا از بزرگان و علمای دين و اولياى واقعى خداوند
- دادن صدقه
همچنین مرحوم شيخ عباس قمی(ره) در كتاب «با قيامت صالحات» (حاشيه كتاب مفاتيح الجنان) اشاره کرده است: برای باز كردن بخت بسته، اول سورة «إنّا فَتحنَا» تا «مستقيماً»[سوره فتح،1ـ2] نوشته شود، و سورة «اذ جأ نصر اللّه« و اين آيات را «وَمِنْ اَّيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجاً لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لاَءيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ»[سوره روم،21] ; «ادْخُلُوا عَلَيْهِمُ الْبَابَ فَإِذَا دَخَلْتُمُوهُ فَإِنَّكُمْ غَالِبُونَ»[سوره مائده،23] ;
«فَفَتَحْنَا أَبوَابَ السَّمأِء بمَأءٍ مُنْهَمِرٍ وَفَجَّرْنَا الأَرْضَ عيُوناً فَالْتَقَي الْمَأُ عَلَيَ أَمْرٍ قَدْ قُدِرَ»[سوره قمر،11ـ12] ; «رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِن لِسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي»[سوره طه،25ـ28] ; «وَتَرَكْنَا بَعْضَهُمْ يَوْمَئِذٍ يَمُوجُ فِي بَعْضٍ وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَجَمَعْنَاهُمْ جَمْعَاً»[سوره كهف،99] ; «لَقَدْ جَأَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَاعَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُم بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَحِيمٌ فَإِن تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللّهُ لاَإِلَهَ إِلآ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ»[سوره توبه، 128 و 129] نوشته و آن را همراه خود نموده و بر خود آويزان كنند.[1]
با وجود این، ذکر این نکته هم ضروری است که تاثیر دعا به صورت اقتضايى است، نه حتمى و ضرورى؛ يعنی دعا کردن یکی از علل برآورده شدن حاجت است و شرط کافی نیست، لذا جهت برآورده شدن حاجت لازم است دیگر عوامل؛ همچون مصلحت الهی و عواملی كه به دست خود انسان است همراه باشد.
منبع:[1]. كليات مفاتيح الجنان، مرحوم حاج شيخ عباس قمی، ص 489،492
منبع:jonbeshnet.ir
دیدگاهها
سلام
زندگی مجردی و عشقه
من خودم بخت خودم رو بستم
من کلا دارم جوون ها تشویق می کنم که سعی کنن نسلشون منقرض بشه
شاید اونایی که بعد از ما اومدن و خواستن زندگی کنن مشکلات ما رو نداشته باشن
جادو و جنبل هم همش کشکه
افزودن دیدگاه جدید