رفتن به محتوای اصلی

دلیل بیشتر شدن گاز نوشابه بعد تکان دادن آن

تاریخ انتشار:
یک نت ـ علت ایجاد شدن گاز در هنگام باز کردن درب نوشابه چه چیزی است؟ برای اغلب افراد این موضوع جای سوال است که چرا نوشابه پس از تکان دادن گازش بیشتر می شود.
دلیل بیشتر شدن گاز نوشابه بعد تکان دادن آن

یک نت ـ طعم شیرین نوشیدنی های غیر الکلی هر فردی را مجذوب می کند اما فراتر از آن، عامل گازی است که هنگام باز شدن درب بطری نوشابه دیده می شود که بسیار جالب توجه است. اما دلیل ایجاد شدن این گاز پس از باز کردن درب آن چیست؟ در این قسمت از گوناگون یک نت به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت.

نوشابه های گاز دار و کربناسیون

نوشیدنی های غیر الکلی معمولا حاوی مقدار قابل توجهی آب گازدار، شیرین کننده های مصنوعی و طعم دهنده هایی هستند که طعم آن ها را بسیار خوب می کند. این نوشیدنی ها حاوی گاز دی اکسید کربن محلول هستند که به این فرایند تبدیل دی اکسید کربن به مایع، کربناسیون گفته می شود.

به محض تماس گاز دی اکسید کربن با آب، یک واکنش شیمیایی ایجاد می شود تا اسید کربنیک تولید کند که منشا عطر و طعم اسیدی و احساس شیرینی در دهان می باشد.

عامل گاز نوشابه

حال که دانستید گاز ناشی از دی اکسید کربن محلول است، آیا می دانید چرا در ابتدای باز کردن درب بطری نوشابه، گاز وجود دارد؟

دی اکسید کربن در مایعات با یک فشار طبیعی به راحتی حل نمی شود بنابراین برای حل آن در نوشیدنی ها تحت فشار زیادی قرار می گیرد و تا زمانی که درب بطری بسته است داخل آن فشار یکنواختی وجود دارد اما به محض آن که درب باز می شود یک تغییر شدید در فشار هوا بین داخل و خارج بطری ومولکول های گاز ایجاد می شود که به طور ناگهانی به فضای بیشتری برای فوران شدن احتیاج دارد. نتیجه این اختلاف فشار صدای فش فشی است که هنگام باز شدن درب بطری می شنوید. مولکول های دی اکسید کربن به دام افتاده و حین باز شدن درب به سرعت قصد فرار دارند به طوری که می توانید به راحتی این صدا را بشنوید.

علت بیشتر شدن گاز نوشابه پس از تکان دادن آن

مطمئنا متوجه این شده اید که با تکان دادن بطری نوشابه گاز آن بیش تر می شود. آیا می دانید چرا این اتفاق میفتد؟

همان طور که قبلا هم ذکر شد شرایط درون بطری در بسته ثابت است زیرا مولکول های گاز دی اکسید کربن و مایع در تعادل بوده و به یکدیگر متصل هستند. برای این که بتوانند آزاد شوند به انرژی کافی نیاز دارند. با تکان دادن سریع این انرژی به دست میاید و این گاز از طریق چگالی سطح مایع عبور می کند و به محض تشکیل یک حباب کوچک اتصال مولکول های گاز برای تشکیل حباب های بیشتر آسان تر می شود.

تکان دادن بطری حباب های کوچک زیادی را درمایع بوجود میاورد و انرژی بیشتری به مولکول های گاز منتقل می شود بنابراین روند فرار گاز سریع تر رخ داده و گاز بیشتر تولید خواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا