رفتن به محتوای اصلی

طرز تهیه آب عدسی

تاریخ انتشار:
یک نت ـعدسی یا آش عدسی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که همانطور که از نامش مشخص است با عدس پخته می شود. عدسی مانند حلیم گندم و کله پاچه یکی از غذاهای گرمی است که در اکثر مواقع به عنوان صبحانه سرو می شود. با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر عدسی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری عدسی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
طرز تهیه آب عدسی

یک نت ـمواد لازم عدسیعدس ۲٫۵ لیوانپیاز متوسط ۱ عددسیب زمینی ۱ عددآرد ۱ قاشق غذاخوریروغن زیتون ۲ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخورینمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه عدسیابتدا عدس را در قابلمه ای کوچک می ریزیم و تا روی عدس ها آب می ریزیم و به مدت ۱۵ دقیقه صبر می کنیم تا کمی خیس بخورد، سپس آب را از قابلمه خارج می کنیم و عدس را تمیز آب می کشیم (آب آن را خارج می کنیم ۲ بار تا اگر خاکی سنگی چیزی لابه لای عدس ها بوده کاملا خارج شود) پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای ۱قاشق از روغن زیتون را می ریزیم و حرارت را کم می کنیم و پیاز را در روغن تفت می دهیم تا نرم شود و کمی رنگ طلایی بگیرد سپس زردچوبه روی پیاز داغ می ریزیم و تفت می دهیمآنگاه رب گوجه فرنگی را می افزاییم و مواد را خوب زیر و رو می کنیم و داخل قابلمه ای که قرار است عدسی در آن بپزد می ریزیم و عدس را به همراه نمک، فلفل سیاه مخلوط می کنیم و ۶الی ۸ پیمانه آب روی مواد عدسی می ریزیم و حرارت را زیاد می کنیم که ابتدا آب عدسی بجوش بیاید و در یک تابه کوچک کمی روغن می ریزیم و کمی که داغ شد آرد را در روغن تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند و بوی خامی آن برود و بعد زمان جوش آمدن آب عدسی به مواد اضافه می کنیم تا عدسی لعاب بیشتری بگیرد.حرارت را کم می کنیم تا عدسی با حرارت ملایم خوب لعاب بیندازد و جا بیفتد. در مرحله بعدی سیب زمینی را پوست می گیریم سپس می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم ( درشت یا ریز خرد کردن کاملا سلیقه ایست ) و ۲۰ دقیقه مانده به اتمام پخت عدسی به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم. توجه داشته باشید اگر سیب زمینی را زودتر اضافه کنید چون سریع می پزد در پایان پخت له می شود و ظاهر عدسی را خراب می کند. در آخر ۱ قاشق مانده روغن زیتون را نیز روی عدسی می ریزیم و در ظرف مورد نظرتان می کشید و با نان تازه سرو کنید.نوش جان

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا