شوهرم معتاده چيکار کنم؟
یک نت ـ پاسخ:
افراد معتاد خصوصيات و حالات مختلفی دارند كه با شناخت آنها می توانيم موضع گيری بهتری در قبال آنها داشته باشيم. در ابتدا به برخی از مهمترين اين حالات اشاره می كنيم :
1. تغيير حالت در اخلاق و رفتار اين افراد سريع به وجود می آيد.
2. كم حوصله و عصبانی هستند و علّت معتاد شدن خود را به گردن ديگران می اندازند.
3. معمولا حالت در خودماندگی و غمناكی دارند. چون كه معتادان روابطشان با مردم اجتماع خيلی كم می شود.
4. اضطراب نيز جزء هميشگی زندگی آنها است كه ناشی از عدم توانائی در تحمّل مشكلات، درگيريها و محروميّتها آنها است. اما چه بايد كرد ؟
پيش از هر چيز به خداوند بزرگ توكل و از اهلبيت (ع) پيوسته بخواهيد كه در حل مشكل مدد و يارى كنند و سپس اين نكات را رعايت نماييد :
1. همسر شما گرفتار نوعی اعتياد شده و اين جزئی از واقعيت زندگی شماست و نمی شود از آن فرار كرد.
2. از مشاوره هايی كه در اين زمينه وجود دارد حتماً استفاده نماييد.
3. تعامل با معتاد و تلاش برای ترك دادن او، يك دو ماراتن است و بيشتر از شدت و سرعت، نياز به صبر و استقامت دارد.
4. با مشاور متخصص در تماس باشيد، يك دوره اعتياد شناسی بگذارنيد. شما می توانيد با شماره تماس 09628 مركز ملی مشاوره اعتياد با همكاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزيستی كشور تماس گرفته و از تجربيات آنها استفاده نماييد.
5. رفتارتان با او بايد محترمانه و صادقانه باشد. طوری كه اعتماد او را از دست ندهيد.
6. سعي نماييد رابطه عاطفی را حفظ كنيد و صريح و با ملايمت حرف بزنيد. همواره بكوشيد در برابر ناهنجاریهاى ذكر شده صبر، متانت و برخوردى پرمهر و عاطفه و منطقى داشته باشيد .
7. زمانيكه شما نسبت به همسرتان تغيير فكر دهيد رفتارتان هم تغيير می كند.
8. سعی كنيد اعتماد به نفس و شخصيتش را بالا ببريد. او را در كارهای معمولی و كوتاه مدت شريك كنيد و كارهای مثبتش را يادآوری كنيد. كاری كنيد كه روی حرف شما حساب كند.
9. روابط به ويژه از طرف شما نبايد آزار دهنده شود. با او تهاجمی و بلند صحبت نكنيد. گذشته های خراب را پيش نكشيد و در مورد حال حرف بزنيد. اگر می خواهيد به چيزی در آينده دست پيدا كنيد، با پيش كشيدن گذشته ها به هيـچ كجـا نخواهيد رسيد. به چيزی كه اكنون در حال روی دادن است توجه كنيد. با فراموش كردن گذشته زودتر به توافق خواهيد رسيد.
10. وقتی رفتارهای نامعقول و عجيب و غريب از او سر زد، مقابله نكنيد و با او بدرفتاری نكنيد. علائم بيماری را هم به شخصيتش ربط ندهيد.
11. مساله را عمومی نكنيد و به ديگران نگوييد.
12. غير از موارد خاص ، برای او تصميم نگيريد. اجازه بدهيد او هم مثل بقيه اهل خانه نظرش را بدهد.
13. در جمع طوری رفتار نكنيد كه او متوجه شود شما به خاطر وجود او و رفتارش شرمسار هستيد؛ اين كار به او ميدان می دهد.
14. خيلی آرام و صميمی به او بگویيد كه چقدر نگران رفتارها و از همه مهم تر، خودش هستيد. دليل بياوريد . اما زيادی وارد منطق و فلسفه نشويد.
15. هميشه، در رويارويی با مسائل و مشكلات خانوادگی، خود را در وضعيت طرف مقابل قرار دهيد و با قبول مسؤوليت خود و شناخت انتظارات متقابل به حل و فصل اختلافات روی آوريد .
موفق باشيد.
افزودن دیدگاه جدید