طرز تهیه پای چوپان

یک نت ـ آموزش درست کردن غذای پای چوپان/قدمت این غذا برمیگرده به زمانهای قدیمی که سیب زمینی یه ماده غذایی ارزون ودر دسترس برای قشر فقیر جامعه بود
پای چوپان
پای چوپان

یک نت ـ خوب حتما میدونید که این غذا یه خوراک انگلیسی هست به نام شپردز پای به معنی پای چوپان،شپرد یعنی چوپان

حالا چرا پای چوپان،چون قدمت این غذا برمیگرده به زمانهای قدیمی که سیب زمینی یه ماده غذایی ارزون ودر دسترس برای قشر فقیر جامعه بود این غذا رابا یک لایه ازپوره سیب زمینی و گوشت چرخ کرده  گوسفندی و سبزیجاتی مثل هویج و پیاز وسیر،  تهیه میکردن وچون اون گوشتش را چوپانها ازگوشت گوسفندها شون استفاده میکردن به همین خاطر اسم این پای شده پای چوپان

امروزه کمی دستورها متنوع شده واز سبزیجات دیگه ای مثل ذرت و نخودفرنگی و قارچ  استفاده میکنن که دستوراصلیش نداره  ولی به دلخواه میشه ریخت،به جای گوشت چرخ شدش هم میشه ازگوشت مرغ پخته و ریش شده استفاده کرد ولی اصلش گوشته اونم گوشت چرخ شده گوسفندی،اگر گوشت گوساله بزنید  کاتج پای یعنی پای کلبه روستایی درست کردید نه شپردزپای
من به این روش تهیه می کنم:

گوشت چرخ شده ۳۰۰ گرم
پیاز درشت ۱ عدد 
سیر یکی دو حبه
فلفل دلمه ای درشت ۱ عدد
هویج نگینی پخته شده ۲ عدد متوسط
نخودفرنگی پخته شده ۱ پیاله 
قارچ به دلخواه ۲۰۰ گرم
نمک،فلفل، زردچوبه،اویشن به مقدار کافی
رب یک قاشق غذاخوری پر
سیب زمینی ابپز ۴ عدد بزرگ
کره ۳۰ تا ۵۰ گرم
شیر مقداری
پنیر پیتزا یا گودا _دستور اصلیش نداره اصلا
درابتدا پیاز نگینی خرد شده وسیر رابامقدارکمی از روغن تفت دهیددر حد سبک و شیشه ای شدن  سپس گوشت را اضافه کنید،گوشت رابا پیازنیزخوب تفت داده،فلفل دلمه ای خردشده رابیفزایید هم بزنید،رب رااضافه کنید  وخوب سرخ کنید تا رنگ رب باز شود_می تونین یکی دوتاگوجه رنده شده هم اضافه کنید_فلفل ،زردچوبه واویشن زده سپس  حرارت را خاموش کنید،هویج ونخودفرنگی پخته شده و قارچ تفت داده رابه ان بیفزایید مخلوط کنید ونمک رامیزان کنید،
کف ظرف موردنظر را با کمی روغن چرب کنید،موادگوشتی راکف ظرف فشرده کنید یک لایه قارچ ورقه ای نازک خام به دلخواه بچینید_ازقارچهای سفید  وسفت استفاده کنید_وپنیرپیتزا به مقدار کافی _این دو مورد دلخواهه_
آزپوره سیب زمینی گرد کرده وروی ان بچینید
پوره سیب زمینی:
۴ عدد سیب زمینی ابپز شده را له کنید تا داغه ۵۰ گرم کره بزنید من سی گرم زدم، کم کم شیر بیفزایید تا جایی که سیب زمینی داخل دست قشنگ گردبشه ،خیلی شیر نزنید که شل بشه ،درنهایت نمک وفلفل سیاه به مقدار کافی بپاشید
در فر ازقبل گرم ۱۸۰درجه حدود سی دقیقه ،درپایان کمی گریل کنید،
❣می تونین از سس بشامل هم به دلخواه استفاده کنید

 

امتیاز: 
هنوز رایی ثبت نشده