انتقال ایدز از طریق حشرات گزنده
یک نت ـ آیا ایدز از طریق حشرات گزنده هم منتقل می شود؟
ایدز از طریق حشرات منتقل نمیشود حتی در مناطقی كه شیوع ایدز بالاست و پشه هم زیاد است مثل مناطق آفریقایی باز هم ثابت نشده كه گزش حشره راهی برای انتقال ویروس HIV باشد. چندین دلیل وجود دارد كه حشرات انتقال دهنده ایدز نیستند. یكی از دلایل این است كه وقتی پشه فردی را میگزد خون فرد گزیده شده قبلی كه در سیستم گوارشش وجود دارد را وارد بدن فرد دوم نمیكند بلكه بزاق خود را از طریق نیش وارد پوست فرد دوم میكند.
بزاق پشه دارای موادی است كه مانع بند آمدن خون میشود و نیز مكیدن خون را برای پشه آسانتر میكند بنابراین انتقال خون به فرد دوم صورت نمیگیرد و فقط ممكن است بزاق حشره وارد بدن فرد دوم شود كه بزاق عامل انتقال ایدز نیست. اجزای دهانی حشره و بزاق هم فقط ممكن است مقادیر بسیار اندكی خونرا در خود نگه دارد،
ضمن اینكه خون افراد مبتلا به ایدز همیشه سطح بالایی از ویروس را ندارد پس در كل ریسك بسیار كمی دارد كه بزاق پشه خونی باشد. علاوه بر این ویروس ایدز مدت بسیار زیادی در بدن حشره زنده نمیماند چون به خاطر آنزیمهای دستگاه گوارش حشره ویروس ایدز قدرت تكثیر و امكان زنده ماندن در بدن او را ندارد.
دلیل دیگر این است كه به اعتقاد حشرهشناسان حشرات گزنده مثل پشه بلافاصله پس از گزش یك فرد به دنبال طعمه دیگر نمیروند و مدتی استراحت میكنند تا خون مكیده شده هضم شود. در این مدت ویروس HIV از بین میرود. همه این دلایل نشان میدهد نباید نگران انتقال ویروس HIV از طریق حشرات باشیم. البته لازم به ذكر است كه برخی بیماریها میتوانند از طریق گزش پشه منتقل شوند؛ مثل مالاریا، سالك، تب زرد و. . . كه اینها از طریق بزاق پشه منتقل شوند.
این ویروسها بعد از ورود به بدن پشه در دستگاه گوارش حشره تكثیر میشوند و سلولهای دیواره سیستم گوارشی پشه را آلوده میكنند و بهراحتی زنده میمانند. این بیماریها از طریق بزاق پشه قابلیت انتقال دارند ولی ویروس ایدز از طریق بزاق قابلیت انتقال ندارد.
منبع : مجله سیب سبز
افزودن دیدگاه جدید