آموزش درست كردن حلوای زعفرانی
موادلازم:برای ۴۰تا۵۰ نفرآرد گندم ۶۰۰ گرمروغن مایع ۳۵۰ گرمکره (یا روغن حیوانی) ۱۰۰ گرمشکر ۴۵۰ تا ۵۰۰ گرممحلول زعفران نیم مثقالآب ۳ لیوان (۷۵۰ میلیلیتر)گلاب غلیظ ۱۰۰ میلیلیترطرز تهیه:آب، شکر، محلول زعفران و گلاب را در قابلمهای مخلوط کرده و بجوشانید تا شکر حل شود. روغن را در قابلمه بریزید و بعد از داغ شدن آن کره را نیز اضافه کنید تا کره آب شود آرد را الک کنید و در روغن بریزید و روی حرارت ملایم مرتب آرد را هم بزنید تا سرخ شود و بوی آرد سرخ شده به مشام برسد و آرد کاملاً قهوه ای شود. در این زمان ظرف آرد را از روی حرارت بردارید تا کمی سرد شود و شربت که باید داغ باشد را روی آرد بریزید و مرتب هم بزنید تا شربت جذب آرد شود و روغن بیندازد اگر حلوا شل بود یک لحظه روی حرارت ملایم بگذارید تا شربت جذب آرد و حلوا شود. بعد دو طرف قابلمهی حلوا را با دستگیره بگیرید و حلوا را در ظرف بغلطانید تا بهتر روغن بیندازد و بلافاصله در ظرف مناسب بریزید و با خلال بادام یا پسته تزیین کنید.راز و رمز۱ـ آرد حلوای گندم بهتر است آرد نان سنگک باشد در این صورت حلوا خوشرنگتر و بهتر میشود.۲ـ روغن جامد به تنهایی برای درست کردن حلوا مناسب نیست، چون میبندد و منظره و مزه بدی پیدا میکند. (خصوصاً در زمستان)۳ـ آرد را باید با ملایمت سرخ کنید تا نسوزد چون اگر آرد بسوزد مزهی حلوا تلخ میشود و شکل ظاهری آن نیز یکرنگ و یکدست نمیشود.۴ـ با آرد برنج میتوانید حلوا درست کنید که باید آرد کمتر سرخ شود و به آن ترحلوا میگویند.۵ـ آرد حلوا را باید حتماً الک کنید.۶ـ موقع مخلوط کردن آرد سرخ شده با شربت باید خیلی مراقب بود و برای این منظور دستکش آشپزخانه بپوشید. تا احتمال پریدن حلوا و سوختن دست کاهش یابد.۷ـ بهتر است از قاشق چوبی برای هم زدن آرد و شربت استفاده کنید.۸ـ زعفران حلوا را باید کاملاً سایید و درشت نباشد چون در حلوا دیده میشود.۹ـ برای صرفهجویی در مصرف زعفران میتوانید مقدار یکدوم لیوان از آب حلوا را کم کنید و گلاب اضافه کنید و به جای یکدوم زعفران نیز از گلرنگ زعفران استفاده کنید.۱۰ـ برای تزیین روی حلوا میتوانید از ترحلوا که رنگ روشنتری دارد نیز استفاده کنید.۱۱ـ از کنجد و خشخاش نیز میتوانید برای تزیین روی حلوا استفاده کنید.۱۲ـ سرخ کردن به اندازهی آرد نکته مهم در پختن حلوا میباشد.۱۳ـ به جای هر یک از مواد حلوا میتوانید موادی را جایگزین کنید که نام حلوا و مزهی آن تغییر میکند که یا در گذشته دستور پخت آن داده شده است و یا دستور آن را در آینده خواهیم گفت.۱۴ـ از حلوا معمولاً در مناسبتهای نذری و یا ایام سوگواری استفاده میشود به شکلهای مختلف میتوان حلوا را برای پذیرایی آماده کرد.۱ـ در ظرف مناسب بریزید و تزیین کنید.۲ـ در میان دو نان بستنی به اندازههای دلخواه، بگذارید.۳ـ میتوانید در نان میکادو بگذارید و برش بزنید.۴ـ در نان شیرینی خامهای پر کنید.۵ـ در نان ولوان پر کنید.۶ـ در کیک رولت بچینید.۷ـ در کاغذ شکلات بگذارید.۸ـ در نانهای سنتی (مانند: لواش سنگک و یا تافتون) سرو کنید و…۱۵ـ اصطلاحاً به غلتاندن حلوا در قابلمه بقچه کردن و یا گهواره کردن میگویند.
افزودن دیدگاه جدید