انتخابات 88 و ناگفته ها از ادعای تقلب
به گزارش یک نت به نقل از رجانیوز؛ امروز سالروز دیدار مهم و تاریخی رهبر انقلاب با نمایندگان ستادهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات 88 است. ناآرامیهای بعد از دهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران کمکمداشت دامنهدار میشد و افراد تیزبین و هوشمند در پس این ناآرامیها نه دعوای دو طرف انتخابات که شعلهور شدن فتنهای بزرگ و برنامهریزی شده را میدیدند. دیدار رهبر انقلاب با نمایندگان ستادهای چهار نامزد آن انتخابات یکی از بهترین معیارها بود برای اینکه ببینیم آیا معترضان واقعا پایبند قانون هستند یا اینکه با اردوکشی خیابانی و زیر پا گذاشتن مرّ قانون، در پی باج خواهی از نظام برآمدهاند؟
به گزارش رجانیوز، جعفر فرجی یکی از حاضران در آن جلسه بود که بعنوان نمایندهای از طرف ستاد محمود احمدینژاد در جلسه شرکت کرد. او پس از جلسه با انتشار متنی در وبلاگ خود، حاشیههایی خواندنی از آن دیدار را روایت کرد. حال در سالروز آن جلسه سراغ وی رفتیم تابا گفتگویی در قالب «باشگاه چانهزنی رجانیوز»، کمی بیشتر از ماجراهای آن دیدار برایمان بگوید:
علت اینکه حواشی آن جلسه را در وبلاگ خودتان منتشر کردید چه بود؟
علت اصلی بیان روایت جلسه این بود که روایتهای مختلفی از طرف نمایندگان کاندیداهای مختلف از جلسه بیرون نقل میشد و تصویر کاملی از جلسه بوجود نمیامد. در آن روزهایی که ثانیه به ثانیه مردم هدف بمباران ماهواره ها و شبکه های اجتماعی بودند و هر لحظه اراده ای و تصمیمی گرفته میشد خلاء خاصی از حواشی جلسه بوجود آمده بود .
صلابت رهبری در دفاع از مردم چه در دوم خرداد و چه در انتخاباتهای مجلس ششم و چه در سال 88 که واقعا فارغ از افراد بود و از اصول سیره ایشان بود داشت طور دیگری نشان داده میشد و از همه مهمتر جریانی که سالهای سال بر طبل دموکراسی و رای مردم و نظر مردم میکوبید داشت بدعت بسیار خطرناکی بوجود میاورد.طبل کوبیدن بر ابطال انتخابات و تقلب در انتخابات.
رهبری انقلاب فرمودند ابطال انتخابات تودهنی به مردم و به 40میلیون رای دهنده است. امروز آقای روحانی قدر این استقامت رهبری در برابر شورشی که برخی مدعیان دموکراسی بر علیه جمهوریت نظام و انتخابات و آراء مردم کردند را میفهمد. روزی گفتند در این مکانیزم تقلب میتوان کرد و 11 میلیون اختلافرای را انکار میکردند اما امروز رییس جمهور با 300 هزار رای اختلاف پیروز میشود و کسی متعرض نتایج نمیشود.
شاید اگر مشی علوی و بزرگواری رهبر انقلاب نبود و صدا و سیما اجازه داشت همین صحبتهای اعضای جلسه و اعترافاتشان مبنی بر پذیرش عدم تقلب در سر صندوق را امروز پخش کند خیلی اتفاقها میافتاد. چه خونهایی که ریخته شد و چه خانواده هایی که فرزندان خود را از دست داند و چه سرمایه های اجتماعی و اعتمادهایی از دست رفت و آنهمه کشور در فشار و تحریم فرو رفت بخاطر اینکه عده ای جلوی آقا یک چیز گفتند و در بین مردم چیز دیگر.
کمی برگردیم عقبتر. اصلاً چه شد که به آن جلسه دعوت شدید؟
بنده زمانی که برای جلسه دعوت شدم وسط میدان ولیعصر بودم و فضای تهران بسیار ملتهب بود. روز قبلش هم راهپیمایی سبزها انجام شده بود. حرفی دهان به دهان نقل میشد که یکی از سران فتنه گفته اند که آقای خامنه ای از اغتشاش کشور میترسد و بایست یکماه مردم را در خیابانها نگه داریم تا به خواسته خود یعنی ابطال انتخابات برسیم.
زورآزمایی خیابانی طرفداران کاندیداها که قبل از انتخابات طعم شیرین ملی و رقابتی جذاب و هم میهنانه داشت تبدیل به تلخی و خشونت شده بود و گروههای رقیب منتخب مردم، مردم را بصورت رسمی و در بسیاری نقاط سازماندهی شده دعوت به خشونت و گرفتن حق و حضور خیابانی میکردند.
میخواهم عرض کنم که وقتی اعلام شد جلسه با رهبری است احساس خیلیها بر این بود که شاید از این شورش و اغتشاش، نظام احساس خطر کرده است. بنده هم با همان لباس و هیبت وسط صحنه اغتشاشات به جلسه رفتم؛ فکر کنم تنها کسی بودم که کت و شلوار نپوشیده بود!
مهمترین نکاتی که آقا در آن جلسه مطرح کردند به نظرتان چه بود؟
چند خاطره مهم را آقا در آن جلسه نقل کردند که بسیار مهم و تاریخی بود.
خاطره اولی که آقا گفتند راجع به ابطال انتخابات بود.
آقا فرمودند: یک مطلبی هم راجع به ابطال انتخابات بگویم که دیگر هیچ وقت چنین مطلبی را تکرار نکنید.اگر امروز تمام دنیا نیز رو به رویم جمع شوند و بایستند و بگویند انتخابات بایست ابطال شود بنده هرگز زیر بار نخواهم رفت. ابطال انتخابات تودهنی به مردم است و بنده به هیچ عنوان از حقوق مردم کوتاه نخواهم آمد.
ایشان گفتند: در همین انتخابات سال 76 وقتی جناب آقای خاتمی رای آوردند خیلی ها اعتراض داشتند و به دنبال ابطال انتخابات بودند گروهی از بزرگانی که شما هم می شناسید پیش بنده آمدند و تقاضای ابطال انتخابات را کردند و مدام هم اصرار می کردند. بنده آن زمان آنچنان تشری به این ها زدم که دیگر از آن زمان تاکنون دلشان با بنده صاف نشده.
بعد آقا با شوخی و تبسمی آرام فرمودند: البته امیدوارم این جلسه باعث نشود که شما هم مثل آن عزیزان شوید.اگر هم اعتراضی راجع به انتخابات دارید بروید در مجاری قانونی در نظر گرفته شده در قانون اساسی پیگیری نمایید .
خاطره دومی که آقا نقل کردند راجع به درخواست نمایندگان کاندیداها مبنی بر حکم حکومتی بود.ایشان فرمودند:
برخی از دوستانی که در این جلسه حضور دارند هر گاه به انتخاباتها نزدیک می شویم، مدام با یک ژست خاصی در شعارهایشان تبلیغ می کنند که اختیارات رهبری در چهارچوب قانون اساسی است و رهبری در چهارچوب قانون اساسی بایست عمل کند و اختیارات فراقانونی و یا حکم حکومتی نداریم .
جناب آقای خاتمی نیز وقتی سال 76 می خواستند کاندیدای ریاست جمهوری شوند، آمدند پیش بنده و گفتند که بنده عقیده ام این است که رهبری بایست در چهارچوب قانون اساسی عمل کند. بنده به ایشان گفتم بسیار مطلب خوبی است ولی شما جناب آقای خاتمی کسی خواهی بود که در آینده بیشترین تقاضاها را برای استفاده از اختیارات فراتر از قانون اساسی رهبری جهت حل مشکلات کشور خواهید داشت. در طول سالهای ریاست جمهوری، ایشان بارها نامه می زدند که فلان مطلب را تنها شما می توانید حل نمایید و بنده می نوشتم که با توجه به اینکه درخواست شما در چهارچوب قانون اساسی نیست مکتوب بنویسید که موضوع از طریق اختیارات فراتر از قانون اساسی رهبری حل شود و ایشان بارها و بارها چنین مطلبی را مکتوب نمودند .
آقا ادامه دادند: شما ببینید این اختیارات رهبری در انتخاباتهای مختلف مثل تایید انتخابات مجلس تهران و یا تایید صلاحیت کاندیدای ریاست جمهوری و ... تاکنون به نفع چه جریانی بیشتر بکار گرفته شده است. در همین جمع اکثر دوستان در زمان تصدی خود بر پست های مختلف در مواقع بحرانی کشور، همین درخواستها را بصورت مکتوب برای استفاده از اختیارات رهبری داشته اند ولی چرا هر وقت انتخاباتی می شود، مدام تکرار می کنید که حکم حکومتی نداریم و ... الان هم شما از بنده می خواهید بدون در نظر گرفتن شورای نگهبان و چهارچوب های قانونی، شورایی را فراتر از آنچه در قانون اساسی آمده، جهت حکمیت شکل دهم.نخیر بنده نظرم این است که بر اساس همان چیزی که خودتان مدام در ایام انتخاباتهای مختلف تبلیغ می کنید عمل شود و بایست همه گروهها در چهارچوب قانون عمل نمایند. راه حل مساله رجوع معترضین به شورای نگهبان است و بنده حرکت در چهارچوب قانون را راه حل نهایی می دانم .»
حرف نمایندگان ستاد نامزدها معترض در آن جلسه چه بود؟ چه دلایلی برای ابطال انتخابات داشتند؟
عمده اعتراضات نمایندگان کاندیداها و این ادعای تقلبی که مطرح میکردند ناظر به قبل انتخابات بود و بارها در جلسه گفته شد که ما میدانیم آرا را دوباره بخوانید تغییری بوجود نمیاید.
اولین دلیلشان که دائم تکرار شد در جلسه برداشت جدیدی از تقلب در انتخابات بود میگفتند که منظور ما از تقلب توزیع سهام عدالت، افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان و... است.
دومین دلیلشان هم این بود که چرا احمدی نژاد در مناظره طوری رفتار کرد که موسوی و هاشمی را به هم پیوند زد و باعث شد مردم فریب بخورند و عدم محبوبیت فردی روی دیگری اثر بگذارد. یادم هست این تعبیر فریب خوردن مردم را یک نفر بکار برد. دلیل دیگری در جلسه از سوی کاندیداهای رقیب اعلام نشد و من نشنیدم.
در آن جلسه غیر از نمایندگان چهار نامزد، نمایندگانی از شورای نگهبان و وزارت کشور هم ظاهرا بودند، درست است؟ آنها چه موضعی داشتند؟
بله، نمایندگان شورای نگهبان و وزارت کشور گفتند ما چندین بار از دوستان درخواست کردیم هر مستندات و مدارکی دارند بیارورند، اما امروز فهمیدیم دوستان تقلب را میگویند ولی منظورشان از تقلب چیز دیگری است .
میگفتند اولا این کارهای اجرایی که میگویید که دولت در طول چهار سال انجام داده، شما با علم به همه این موارد کاندیدا شده بودید.میتوانستید اگر احساس میکردید توان رقابت ندارید و به قول شما عرصه رقابت نابرابر است اصلا کاندیدا نشوید .
ثانیا اینکه اگر یک عده ای پیدا بشوند از موضوع قیم مابانه بگویند مردم فریب خوردند که عین دیکتاتوری است. یعنی شما از ما میخواهید یک دستگاه فریب سنج درست کنیم و بگذاریم ببینیم کدام مردم رایشان از روی فریب خوردگی است و آنها را ابطال کنیم. آنوقت آن گروه دیگر هم میگوید کسانی که به کاندیدای دیگر رای داده اند فریب خورده هستند .
ثالثا پیشنهاد میکنیم همین دلایلی که الان میگویید که اسناد تقلب است را بروید به مردم بگویید. مردم وقتی شما میگویید تقلب فکر میکنند که شما میگویید عده ای رای مردم در صندوقها را تغییر داده اند.
بنظر حقیر هم اگر اینها همان اول منظورشان از تقلب را درست میگفتند خیلیها به شبهه نمیافتند.
یعنی بحث تغییر آراء و بقولی مهندسی بودن انتخابات اصلاً مطرح نشد؟
چرا، اما واقعا جزو دلایل و نکات اصلیشان نبود. مثلاً بنده خدایی گفت آراء مهندسی شده بود طوریکه 24 میلیون رای احمدی نژاد بیشتر از خاتمی باشد و رای کروبی 300 هزار رای باشد کمتر از ارا باطله. و گفت مثلا در رودهن رای کروبی را صفر کردند .
آقا فرمودند که :البته یک چیزی را هم بگویم که شما که کار اجرایی انتخابات انجام داده اید، می دانید که احتمال تقلب در انتخابات نیم درصد هم نیست.حالا یک زمانی صحبت بر سر 100 هزار رای بود احتمال می دادیم. اگر 200 هزار رای بود 300 هزار رای بود می پذیرفتیم. الان صحبت نه بر سر یک میلیون یا دو میلیون رای است، اختلاف 11 میلیون رای است. مگر می شود پذیرفت. البته اشکال ندارد شورای نگهبان ترتیبی اتخاذ نماید تا با حضور نمایندگان کاندیداها آن صندوق هایی که اعتراض دارند بازشماری شود. هر چند که بنده مطمئن هستم تغییری در آراء بوجود نخواهد آمد.
یعنی در نهایت آقا فرمودند بروید هر صندوقی را فکر میکنید تقلب شده و حتی درصدی از کل صندوقها را با نظارت خود نمایندگان کاندیداها بازشماری کنید. اینجا بود که آقای آخوندی اعتراف سنگینی را که لا به لای صحبتهای بقیه بصورت غیر شفاف بود بصورت کاملا شفاف عنوان کردند که آقا ما مطمئن هستیم صندوقها را هر چقدر بشماریم تغییری در آراء بوجود نخواهد آمد و منظور ما از تقلب تغییر آراء ریخته شده در صندوقها نیست. اعتراض ما به بداخلاقی های احمدی نژاد است .
الان که بعد از پنج سال برمیگردید و به آن دیدار در آن شرایط نگاه میکنید، چه تصویری در ذهنتان شکل میبندد؟
اگر کسی فضای سنگین آنوقت را به یاد بیاورد بر عدالت و شجاعت و دور اندیشی رهبری انقلاب صحه خواهد گذاشت که زیر بار هیچ بدعتی مبنی بر وتوی رأی مردم نرفت .
آمریکا قبل انتخابات نامه ای به رهبر انقلاب داده بود که آمادگی مذاکره بدون هیچ پیش شرطی هستیم و به نوعی دست خود را بالا آورده بود. وضعیت پیشرفتهای علمی و آبادانی کشور و بسط گفتمان انقلاب در کل دنیا با شرکت 80 درصدی مردم داشت زمینه یک تحول و یک الگوی مردمسالاری دینی کامل را به جهان نشان میداد و به عنوان یک خاطره شیرین از جنبه و رقابت برادرانه را بوجود میاورد. چهره ای که با تبدیل آن به صحنه ای از دعوا و اغتشاش خیابانی و افزایش فشارهای خارجی و وضع تحریمهای سنگین و تحت فشار قرار گرفتن توده های مردم بخاطر حماقت و خودخواهی گروهی مایه تلخی و تاسف در تاریخ شد. به نظر من بزرگتر از دزدی و خیانت سه هزار میلیارد تومانی دزدی و خیانتی بود که از آینده تاریخی این کشور شد و مردم را نسبت به نظام و مکانیزم انتخابات بدبین کرد و دشمنان را برای فشار و ضربه به ایران تحریک کرد.
مستند «من مدیر جلسهام»
کتاب «من مدیر جلسهام» روایت مباحث مطرح شده در این جلسه است. کتاب با خاطره جعفر فرجی از دیدار اعضای ستادهای نامزدهای انتخابات با مقام معظم رهبری آغاز میشود. فرجی که آن روزها قائم مقام ستاد دکتر احمدینژاد بوده است، خاطره خود از این دیدار را که در تاریخ ۲۶ خرداد انجام شده است در ۱۲ صفحه نقل کرده است. صحبتهایی که نماینده نامزدها در این دیدار میگویند و صحبتهای رهبر معظم انقلاب حسابی خواندن دارد.
افزودن دیدگاه جدید