کوچکترین مدرسه جهان در گیلان+عکس
دبستان صداقت در ییلاق «چواژیه» تالش استان گیلان با دو دانشآموز از کوچکترین مدارس جهان به شمار میرود.
به گزارش تسنیم از تالش، آموزش و پرورش در تمامی کشورها رکن توسعه پایدار بوده و اثرگذارترین نهاد در توسعه فرهنگی، اجتماعی، علمی، اقتصادی و حتی سیاسی به شمار می رود.
در حالی که نوجوانان و جوانان کشور قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از تحصیل در بسیاری از مقاطع تحصیلی به دلیل نبود امکانات محروم بودند، پس از گذشت 35سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی شاهد فعالیت مدرسهای با دو دانشآموز در یکی از نقاط صعبالعبور شهرستان تالش در غرب استان گیلان هستیم.
دبستان صداقت در روستای عشایری «چواژیه» اسالم تالش یکی از کوچکترین مدارس جهان به شمار میرود که با ساختمانی مجهز و پیشساخته در اختیار یک معلم و دو دانشآموز دختر و پسر است.
تحصیل 1000دانشآموز عشایری در تالش
مدیر آموزش و پرورش تالش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تالش با بیان اینکه این شهرستان دارای 35هزار و 500 دانشآموز است، اظهار کرد: تالش دارای یکهزار دانشآموز در حال تحصیل در 50 مدرسه عشایری است.
کاوس کرمی با بیان اینکه در تالش 190 کلاس با بیش از سههزار و 400 دانش آموز کلاس اولی تحصیل میکنند، افزود: این شهرستان دارای 524 مدرسه کددار وبیش از 35هزار و 500 دانشآموز است.
وی با اشاره به اینکه تالش، دومین شهرستان گیلان از نظر تعداد دانشآموزان است، گفت: یکهزار و 524کلاس درس در مقاطع مختلف تحصیلی در تالش فعال است که حدود 18هزار نفر از این دانشآموزان در مقطع ابتدایی تحصیل میکنند.
آزیتا و زاهد، دو دانشآموز دبستان صداقت
مدیر آموزش و پرورش تالش با بیان اینکه یکی از 50 مدرسه عشایری تالش، دبستان صداقت است، تصریح کرد: دبستان صداقت در حدود 40کیلومتری مرکز شهر تالش در ارتفاعات کوهستانی بخش اسالم قرار دارد.
کرمی، افزود: راه مواصلاتی به روستای هشت خانواره چواژیه صعبالعبور و کوهستانی بوده و دبستان صداقت تنها دارای دو دانشآموز پایه اول و پنجم دبستان با نامهای آزیتا و زاهد است.
آموزگار فوقلیسانس دبستان صداقت
وی با بیان اینکه نظام آموزشی کشور برای تعلیم و تربیت دقیق و صحیح تکتک دانشآموزان حساسیت خاصی قائل است، گفت: آموزگار دبستان عشایری صداقت با دو دانشآموز دارای مدرک تحصیلی فوقلیسانس علوم تربیتی و از آموزگاران موفق تالش است.
مدیر آموزش و پرورش تالش، معلمی را عشق به اعتلای جامعه دانست و گفت: پورجوزی، آموزگار دبستان صداقت با یک موتورسیکلت شخصی اول هفته به ییلاق چوزایه میرود و چهارشنبهها به تالش بر میگردد.
کرمی با بیان اینکه دبستان صداقت جزو مدارس درجه سه عشایری سیارمحسوب می شود، خاطرنشان کرد: آزیتا دانشآموز پنجم دبستان و زاهد دانشآموز پایه اول دبستان این مدرسه است.
وی با بیان اینکه ییلاق چواژیه تالش در قلب رشته کوههای تالش و بعد از نهالستان پیسهسون قرار دارد، گفت: آزیتا دانشآموز 10ساله تالشی که یکی از دانشآموزان دبستان صداقت چواژیه است، هر روز حدود 30دقیقه پیادهروی میکند تا از روستای همجوار به مدرسه بیاید.
مدیر آموزش و پرورش تالش، تصریح کرد: دانشآموزان دبستان صداقت پس از پایان دوران تحصیلی دبستان به مدارس شبانهروزی تالش برای ادامه تحصیل رایگان منتقل میشوند.
معلمی شغل نیست
آموزگار و مدیر دبستان صداقت نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تالش، گفت: با عشقی که به تعلیم و تربیت و معلمی دارم به چواژیه میآیم تا به فرزندان و امیدان آینده کشور تدریس کنم.
امیر پورجوزی با تاکید بر اینکه معلمی شغل نیست، افزود: معلمی ادامه راه انبیاء است و باید تلاش کنیم تا دانشآموزان را با ظرافت خاص و روشهای نوین آموزشی تربیت کنیم.
وی با ابراز رضایت از وضعیت تحصیلی، آزیتا و زاهد دو دانشآموز دبستان صداقت، گفت: هر دوی این دانشآموزان به برکت انقلاب اسلامی در حال تحصیل بوده و میتوانند آینده روشن علمی را برای خود رقم بزنند.
آموزگار دبستان صداقت، با بیان اینکه آزیتا و زاهد علاقه زیادی به تحصیل دارند، تصریح کرد: چهارسال سابقه تدریس در آموزش و پرورش دارم و تدریس از علایق زندگی شخصی من است.
افزودن دیدگاه جدید