آموزش آسان درست كردن يك حليم بسيار خوشمزه
طرز تهیه حلیم به همراه مواد اولیه برای چهار تا شش نفر
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
گندم ۴۰۰ گرم
برنج ۱۰۰ گرم
گوشت سردست یا گردن ۵۰۰ گرم
سینه مرغ ۲۵۰ گرم
شیر ۱ لیتر
خامه ۲۰۰ گرم
نمک، دارچین، شکر به میزان لازم
طرز تهیه:
گندم و برنج را که از ۱۲ ساعت قبل خیس نموده اید با ۲ لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده تا کاملا پخته شود و بعد با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن نیمی از آن را له کنید.
گوشت را با یک عدد پیاز و مقدار کمی فلفل و۱ لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه کنید تا گوشت و مرغ کاملا پخته شود و آب آن که کشیده شد آن را ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت کشیده شود.
کم کم شیر را اضافه نمایید تا زمانی که حلیم، کِش دار و نرم شود.
نمک آن را اندازه نموده، خامه را اضافه کنید و شعله را خاموش نمایید.
روی حلیم را با شکر و دارچین تزیین نمایید.
نکات:
* در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزیین می کنند، که در این صورت شکر حذف می شود.
* در تهران حلیم با گوشت بوقلمون مرسوم می باشد.
* اگر حلیم را صاف می خواهید بهتر است به جای گندم پوست کنده از بلغور گندم استفاده کنید.
* اگر بخواهید حلیم شما دانه دار باشد آن را داخل چرخ نریزید.
* برای گرفتن سبوس گندم، پیش از آن که گندم را با گوشت ترکیب نمایید آن را از صافی رد کنید.
* برای گرفتن بوی زهم گوشت می توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا نمایید(می توان نخود را نیز با مواد کوبید.)
افزودن دیدگاه جدید