درمان سوزش معده در خانه
یک نت ـ این سوزش معمولا به خاطر رفلاکس یا برگشت اسید از معده به مری رخ میدهد و یک نشانه است. رفلاکس اسید زمانی رخ میدهد که حلقه عضلانی که به غذا اجازه ورود به معده میدهد بیش از حد استراحت میکند.
نتیجه این موضوع این است که اسید معده دوباره به مری برمی گردد و باعث ایجاد حس سوزش در فرد میشود. کمی به این موضوع فکر کنید. اسید باعث سوزش گلوی شما میشود.
معمولا ممکن است رفلاکس بدون سوزش سر دل باشد اما احتمال وجود سوزش سر دل بدون رفلاکس وجود ندارد.
اگرچه داروهای بدون نسخهای برای این بیماری وجود دارد و میتواند در برخی از موارد موثر باشد اما اگر از سوزش سر دل گاه و بی گاه رنج میبرید بهتر است کمی به فکر تغییر سبک زندگی خود باشید و از درمانهای خانگی برای آن استفاده کنید.
یک قاشق جوش شیرین
یک قاشق جوش شیرین میتواند سوزش سر دل و بازگشت اسید را کمتر کند. جوش شیرین به عنوان بیکربنات سدیم یک درمان رایج و شناخته شده است و میتواند به رفلاکس اسید کمک کند. این ماده PH بیشتر از۷.۰ را دارد و میتواند اسید معده را خنثی نماید. خنثی سازی اسید معده به این معنی است که به هنگام بازگشت اسید معده به مری، دچار سوزش سردل نخواهید شد.
به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
یک دوم قاشق چایخوری یا یک قاشق چایخوری جوش شیرین
یک لیوان آب تازه
طزر تهیه:
یک دوم قاشق چایخوری یا یک قاشق چایخوری از جوش شیرین را با یک لیوان آب ترکیب کنید. آن را خوب هم بزنید و سپس بنوشید. شما میتوانید در صورت نیاز این کار را تکرار کنید اما به خاطر داشته باشید که نباید از این محلول بیش از حد استفاده کنید.
همچنین از به کار بردن این محلول به صورت مداوم جدا خودداری کنید زیرا نمک بالایی دارد و میتواند عوارض جانبی همچون تورم و حالت تهوع را به همراه داشته باشد.
معده خود را با آب آلوئه ورا تسکین دهید
همانطور که میدانید آلوئه ورا گیاهی است که برای تسکین سوزش مورد استفاده قرار میگیرد.بیشتر افراد بر این باورند که این گیاه میتواند سوختگیهای ناشی از آفتاب را بهتر کند اما آلوئه ورا خاصیتی بیشتر از این دارد.
این گیاه میتواند سوزش سردل را نیز تسکین دهد زیرا از التهاب میکاهد. این موضوع بدین معناست که به هنگام تحریک و ملتهب شدن معده، نوشیدن یک لیوان آب آلوئه ورا میتواند شرایط را بهبود ببخشد.
به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
یک دوم پیمانه آب آلوئه ورا
طرز تهیه:
یک دوم پیمانه آب آلوئه ورا را به صورت سرد یا ولرم قبل از وعده غذایی خود بنوشید. به خاطر داشته باشید که آلوئه ورا میتواند به عنوان یک ملین عمل کند. بنابراین به دنبال برندی باشید که اجزای ملین آن حذف شده باشد.
جویدن آدامس
مجله Dental Research مطالعهای را در مورد رفلاکس اسید معده انجام داده است. زمانی که افراد مبتلا به این بیماری تکهای آدامس عاری از قند را به مدت ۳۰ دقیقه بعد از غذا جویدند تسکین خوبی را تجربه کردند.
این موضوع بدین خاطر است که جویدن ادامس باعث تحریک غدد بزاقی میشود و جریان بزاق را افزایش می دهد. هر اسیدی که در سیستم گوارشی تشکیل میشود حل شده و شسته میشود
. پاک شدن اسید باعث بهبود نشانههای رفلاکس اسید خواهد شد. میتوان از این گزینه برای بهبود نشانههای سوزش سر دل نیز استفاده کرد.
به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
یک عدد آدامس عاری از قند
طرز استفاده :
بعد از هر وعده غذایی، یک عدد آدامس عاری از قند را بردارید و بجوید. اینکار را به مدت ۳۰ دقیقه انجام دهید تا به نتیجه مد نظر خود دست یابید.
چانه خود را بالا نگه دارید:
سوزش سر دل معمولا به هنگام خواب بدتر میشود زیرا دراز کشیدن به هنگام خواب میتواند این شرایط را بدتر و شدید تر کند. در این شرایط قانون جاذبه بر علیه شما کار میکند و بدن محتویات هضم شده را راحت تر به سمت مری می فرستد و همین امر باعث ایجاد سوزش سر دل خواهد شد.
به همین خاطر بهتر است به هنگام خواب، سر خود را ۶ اینچ بالاتر نگه دارید. شما میتوانید اینکار را با قرار دادن آجر، کتاب یا بلوک هایی زیر بالشت خود انجام دهید.
سه الی چهار ساعت بعد از خوردن غذا دراز نکشید زیرا دراز کشیدن با معده پر باعث میشود فشار بیشتری بر آن وارد شود و محتویات بیشتری به سمت مری بازگردد.
چطور، چگونه و کی
به نحوه خوردن غذا توجه داشته باشید: مقدار زیادی غذا نخورید. تکههای کوچک غذا را بردارید و آن را به آرامی بخورید. به معده خود زمان هضم غذا را بدهید.
به غذایی که میخورید توجه داشته باشید: ممکن است متوجه شده باشید که برخی از غذاهای خاص که اسید بالایی دارند یا ادویه دار هستند میتواند رفلاکس شما را بدتر کند. به عنوان مثال خوردن گوجه فرنگی یا مرکبات که اسید بالایی دارند ممکن است این شرایط را بدتر کند. پس از خوردن این مواد خودداری کنید.
به زمانی که غذا میخورید توجه داشته باشید: سه الی چهار ساعت قبل از رفتن به رختخواب، غذا نخورید. دراز کشیدن میتواند فشاری بر روی سیستم گوارشی ایجاد کند.
اسید بیشتری مصرف کنید
زمانی که اسید باعث سوزش مری شما میشود خوردن اسید بیشتر به نظر مسخره میرسد اما باید به خاطر داشته باشید که در برخی از موارد رفلاکس اسید به خاطر نبود اسید کافی در معده ایجاد میشود.
این خود اسید است که به عضلات مری میگوید که بسته شوند. اگر معده شما اسید کافی نداشته باشد، امکان شل شدن این دریچه وجود خواهد داشت. در این شرایط اسید از معده به مری باز میگردد و رفلاکس اسید رخ میدهد.
اگر فکر میکنید رفلاکس اسید در شما به همین خاطر است، سعی کنید سرکه سیب خالص بنوشید تا از بروز این مورد جلوگیری کنید.
به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
سه قاشق چایخوری یا یک قاشق غذاخوری سرکه سیب خالص
۶ الی ۸ اونس آب تازه
سه قاشق چایخوری یا یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با آب ترکیب کنید و سپس بنوشید. شما میتوانید اینکار را قبل از هر وعده غذایی، قبل از رفتن به رختخواب یا دو الی سه بار در طول روز تکرار کنید.
اگر احساس کردید رفلاکس اسید بدتر شده است، استفاده از سرکه سیب را متوقف کنید. مصرف بیش از حد سرکه سیب نیز میتوانددردسرساز باشد.
موز یا سیب بخورید
همانطور که میدانید موز حاوی آنتی اسیدهای طبیعی است که میتواند در برابر رفلاکس اسید مقابله کند. اگر میخواهید ساده ترین درمان خانگی را برای سوزش سردل امتحان کنید بهتر است کمی موز بخورید و نتایج به دست آمده را ارزیابی کنید.
گزینه دیگری که پیش روی شما قرار دارد خوردن روزانه یک عدد سیب است. یک عدد سیب را ببرید و چند ساعت قبل از رفتن به رختخواب آن را میل کنید. اینکار باعث تسکین درد میشود.
چای زنجبیل بنوشید
زنجبیل میتواند ناراحتیهای معده همچون حالت تهوع یا رفلاکس اسید را بهبود ببخشد. نوشیدن یک پیمانه چای زنجبیل میتواند درد شما را کمتر کند.
به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
سه چهارم زنجبیل تازه
دو پیمانه آب
ابتدا زنجبیل را برش دهید و آن را در دو پیمانه آب بریزید. درب آن را بگذارید و به مدت سی دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. تکههای زنجبیل را خارج کنید یا اگر دوست داشتید اجازه دهید داخل آب باقی بماند. سپس چای آماده شده را در یک ظرف بریزید. بیست دقیقه قبل از وعده غذایی از این چای بنوشید.
محرکهای خود را شناسایی کنید
شناسایی محرکها ممکن است به زمان و انرژی نیاز داشته باشد اما اگر بدانید چه چیزی باعث بدتر شدن شرایط شما میشود، قادر خواهید بود از خوردن آن پرهیز کنید.
به جای اینکه به داروهای بدون نسخه اطمینان کنید بهتر است یکبار برای همیشه محرک های خود را بشناسید و از مصرف آنها خودداری کنید. همچنین به فعالیتهایی که انجام میدهید توجه کنید.
از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید
پوشیدن لباسهای تنگ میتواند سوزش سردل را بدتر کند. اگر شلوار بسیار تنگ دارید، به هنگام نشستن فشاری بر روی معده وارد خواهد شد.
برخی از افراد نیز از پیراهن یا کمربند تنگ استفاده میکنند و همین امر شرایط را بدتر میکند. هر چقدر فشار بیشتری بر روی ناحیه شکم وارد شود احتمال بیرون رفتن محتویات آن به سمت مری بیشتر خواهد شد.
نوشیدن الکل و سیگار کشیدن شرایط را بدتر میکند
سیگار کشیدن و نوشیدن الکل میتواند رفلاکس اسید را بدتر کند. نیکوتین و الکل هر دو باعث تضعیف عضلات موجود در شکم خواهند شد. به همین خاطر امکان برگشت محتویات معده وجود دارد.
سیگار کشیدن را ترک کنید و نوشیدن الکل را کنار بگذارید. انجام اینکارها میتواند سلامت کلی بدن را بهبود ببخشد و در نهایت باعث تسکین و بهبود رفلاکس اسید شود.
وزن مناسبی داشته باشید
اضافه وزن میتواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد و سوزش سردل را بیشتر کند. این موضوع بدین خاطر است که اضافه وزن فشار بیشتری بر روی اسفنکتر تحتانی مری وارد میکند. هر چقدر این مورد شل تر باشد امکان بازگشت محتویات معده نیز بیشتر خواهد بود.
خردل
خردل پر از مواد معدنی است و اسید ضعیفی دارد. مصرف خردل میتواند این بیماری را بهبود ببخشد و از نشانههای موجود بکاهد. به خاطر خواص قلیایی آن، به خنثی سازی اسید کمک خواهد کرد. اگر سوزش سردل یا رفلاکس خفیفی دارید میتوانید از این گزینه استفاده کنید.
به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
یک قاشق چایخوری خردل زرد با کیفیت
شما میتوانید خردل را به تنهایی مصرف کنید.
از بادام استفاده کنید
یک درمان خانگی برای سوزش سردل خوردن بادم بعد از هر وعده غذایی است. هر زمانی که ماده ای را میخورید بهتر است بعد از آن چند عدد بادام بخورید. بهتر است از بادامهای ارگانیک استفاده کنید. این آجیل خوشمزه میتواند اسید معده را خنثی کند و درد موجود را بکاهد.
به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
سه الی چهار عدد بادام
درست بعد از هر وعده غذایی یا بعد از خوردن هر ماده ای، بهتر است سه الی چهار عدد بادام بخورید. نیازی نیست بادام بیشتری بخورید. به خاطر داشته باشید که مصرف زیاد بادام در برخی از افراد میتواند سوزش سردل را بیشتر کند. پس تعادل را رعایت کنید.
چای بابونه بنوشید
نوشیدن چای بابونه به مدت نیم ساعت تا یک ساعت قبل از خواب میتواند به کاهش التهاب معده کمک کند و سطح اسیدیته آن را متعادل سازد. این ماده همچنین به کاهش استرس کمک فراوانی خواهد کرد. شما میتوانید از بابونه تازه یا خشک برای تهیه این چای استفاده کنید.
به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
یک قاشق چایخوری گل بابونه خشک شده
یک پیمانه آب جوش
عسل یا لیمو(اختیاری است)
طرز تهیه:
ابتدا در یک ظرف آب را بجوشانید. سپس حرارت را کم کنید. یک قاشق چایخوری بابونه خشک شده را در آن بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت ۴۵ ثانیه بجوشد. سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در همین حالت بماند. چای را در لیوان بریزید و در صورت نیاز کمی لیمو یا عسل به آن اضافه کنید.
برخی از داروها ممکن است ناراحتیهای حاصل از رفلاکس اسید را بهتر کند اما عوارض جانبی طولانی مدتی خواهد داشت.به همین خاطر بهتر است از درمانهای خانگی برای بهبود شرایط خود استفاده کنید.
۶ راه ساده برای پیشگیری از سوزش معده
اگر تاکنون تجربه ناخوشایند سوزش سردل را داشتهاید – وقتی که غذا و اسید معده درست وارد عمل نشده و احساس سوزش در مری ایجاد میشود_ میدانید که مانند چیزی که از نامش پیداست عذاب آور است.
عواقب سوزش معده، ناخوشایند و آزاردهنده است مانند بوی بد دهان و حتی سرطان حلق. اما خوشبختانه کارهایی زیادی وجود دارند که میتوانید برای جلوگیری از سوزش معده در همان ابتدا انجام دهید.
۱. غذاهایی را که دشمنتان هستند بشناسید
غذاهای فراوانی هستند که میتوانند برانگیزاننده مشکلات گوارشی باشند: غذاهای تند و پر ادویه، شکلات، نعناع فلفلی، انواع مرکبات، غذاهایی بر پایه گوجه فرنگی، خردل، فلفل قرمز، و پیاز خام همهگی بهعنوان محرک لایه مری شناخته میشوند.
اما عامل اصلی در تغذیه که موجب ریفلاکس میشود چیست؟ “خوردن وعدههای سنگین و پرچرب”، زیرا چربی، عضلات مری را که مسئول باز و بسته کردن بخش پایین مری است نرم میکند و در نتیجه اسید معده میتواند به مری وارد شود.
۲. حواستان به نوشیدنیها باشد
نوشیدنیها گازدار، آب میوهها، الکل، و حتی قهوه صبحگاهیتان میتواند عاملی برای سوزش معده شما باشد. کافئین هم عضلات مری را شل میکند و به اسید معده اجازه ورود به حلق را میدهد. ببینید چه نوشیدنیهایی روی شما تاثیر میگذارند، یادداشت بردارید یا در یک فایل در گوشی همراه یا کامپیوترتان نگه دارید.
۳. چند کیلو کم کنید
افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتردر معرض ابتلا به مشکلات گوارشی هستند. افزایش شاخص توده بدنی، مخصوصا داشتن شکم بزرگ، به افزایش ریفلاکس مربوط است.
بهترین سبک زندگی که میتوانید در پیش بگیرید این است که غذاهای پرچرب را کنار گذاشته و وزن کم کنید. ورزش کردن مهم است اما ورزشهای خاصی مانند دوچرخه سواری که خم و راست کردن ناحیه شکم را میطلبد، ریفلاکس را تشدید مینماید. بهگونهای ورزش کنید که احساس راحتی داشته باشید.
۴. با نوشیدن آب این عارضه را کاهش دهید
نوشیدن آب فراوان، خصوصا همراه با غذا، به شستن اسیدهای معده از سطح مری و برگرداندن آن به معده کمک میکند.
۵. کابینت دارویتان را تجهیز کنید
اگر میدانید که سوزش سردل دارید، منتظر نمانید تا علائم آشکار از راه برسند و بعد قرص بخورید. مهارکنندههای پروتون پمپ که بعضی از آنها در دسترس هستند مانند Prilosec OTC، قویترین بازدارندههای اسید هستد، اما مدتی طول میکشد تا اثر کنند. اینها داروهایی هستند که برای پیشگیری از ریفلاکس کاربرد دارند.
برای تسکین سریعتر، آنتی اسیدهایی مانند Maalox و Tums که بدون نسخه هم میتوانید آنها را تهیه کنید، را برای حایل شدن میان اسید و مریتان مصرف کنید اما اینها تنها برای چند دقیقه دوام دارند.
مهارکنندههای هیستامین۲ مانند Zantak و Pepcid، بعد از بیست دقیقه اسید را مهار میکنند و میتوانند اسید را از ۶ تا ۱۲ ساعت سرکوب نمایند. Tum را همراه با یک Pepcid برای کنترل سریع این حالت مصرف کنید.
۶. خوابتان را مدیریت کنید
بدترین زمان برای خواب چیست؟ دقیقا بعد از یک غذای سنگین و حجیم. احتمال سوزش معده در افراد بعد از پرخوری و دراز کشیدن بیشتر است.
دستکم، دوساعت قبل از خواب غذا بخورید، یا شبهایی که دیروقت غذا خوردهاید، یک مهارکننده هیستامین ۲ پیش از رفتن به رختخواب میل نمایید.
اگر سوزش معده، اغلب اذیتتان میکند، همچنین میتوانید موقع خواب زیر سرتان یک تکه چوب یا یک چیز سفت قرار دهید تا روی یک سطح شیبدار بخوابید و سرتان بالا باشد. با بالا آوردن سرتان تا حدود سه سانتیمتر، جریان اسید معده به سمت بالا سخت میشود.
منبع: مجله سلامت
افزودن دیدگاه جدید