نان فطیر ریحون گردو
یک نت ـ طرز تهیه نان فطیر ریحون گردو
مواد لازم :
آرد سفید : تقریبا 2/5 لیوانآب ولرم : یک لیوانشکر : 2 قاشق چایخوریخمیر مایه فوری : 3 قاشق چایخوریروغن کنجد : 6 قاشق غذاخورینمک : 1 قاشق چایخوریزرده ی تخم مرغ : 1 عددپنیر و گردو و ریحون : به میزان لازمشیر و زرد چوبه و سیاهدانه و کنجد سفید : به میزان لازم
طرز تهیه :
داخل یک ظرف پلاستیکی آب ولرم و شکرو میریزیم و هم میزنیم تا شکر داخلش حل بشه بعد خمیر مایه رو اضافه میکنیم یه کم ظرفو تکون میدیم تا کمی حل بشه درظرفو میگذاریم تا 10 دقیقه بمونه خمیرمایه عمل بیاد (محیط باید گرم باشه) بعد از 10 دقیقه که خمیر مایه عمل اومد به هم میزنیم و نمک و روغن کنجدو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم دو لیوان آرد روش الک میکنیم با قاشق هم میزنیم تا خمیر بشه بعد نصف لیوان آرد کنار دستمون میذاریم کم کم رو خمیر الک میکنیم و با دست ورز میدیم تا خمیر بدست نچسبه ( آردو نباید زیاد اضافه کنیم وگرنه خمیرمون سفت میشه ) در آخر 10 دقیقه خمیرو با مشت ورز میدیم بعد روش پاکت فریزر میندازیمو با پارچه بزرگ میپوشونیم به مدت 1 ساعت جای گرم میذاریم تا خمیر عمل بیاد و حجمش دو برابر بشه در همین فاصله پنیر ، گردو و ریحونو با هم میکس میکنیم و میذاریم کنار (مقدار ریحون نباید زیاد باشه و گرنه تلخ میکنه خیلی کم بهش ریحون بزنید)بعد از یک ساعت که خمیر حجیم شد کمی ورز میدیم تا هوا ازش خارج بشه بعد روی سطح کار آرد میپاشیم از خمیر برمیداریم داخلش از مواد میانی میذاریم و بهش فرم میدیم بعد تو سینی فر چرب شده که توش کاغذ روغنی انداختیم با فاصله کم میچینیم روش پارچه میندازیم و 10 دقیقه ی دیگه بهش استراحت میدیم بعد از 10 دقیقه زرده تخم مرغو کمی شیر و زردچوبه رو باهم مخلوط میکنیم فطیرارو رومال میکنیم با سیاهدانه و کنجد سفید روشو میپوشونیم داخل فر از قبل گرم شده که داخلش کاسه ی آب گذاشتیم میذاریم در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15تا 20 دقیقه آخر سر گریلو روشن میکنیم تا روشون طلایی بشه بعد از پخت که از فر درمیاریم با دستمال بزرگ میپوشونیم تا خشک نشن .
نوش جان
افزودن دیدگاه جدید