دوست پسرم شرايط ازدواج نداره
یک نت ـ من و دوست پسر الان يک سال است که باهم هستيم و همو دوست داريم ولي او دانشجو است و سربازي نرفته و کار نداره ،پدرم هم خيلي سختگيري ميکنه،واقعا الان دوست پسرم شرايط ازدواج نداره
راهنمايي ازتون ميخوام
من خيلي احساس تنهايي ميکنم ولي متاسفانه با سختگيري هاي پدرم نميتوانم ازدواج کنم براي فرار از تنهايي چه کاري انجام دهم؟؟
پاسخ:
درود بر شما
ممنون از اعتمادتان
بزرگوار تبعات ارتباط دوستي دختر و پسر، قانون خاصي ندارد كه بتوانيم براي همه نسخه يگانه اي بپيچيم. حتي نمي توان گفت از ابتدا همه دوستي ها براي بازي گرفتن و دست به سر كردن و شهوتراني است. اجازه دهيد با يك مثال بحث را روشن تر كنم البته يقين دارم شما فرد آگاهي هستيد ولي هر كس جاي شما باشد در هيجانات شديد زندگي خودش بينشش ضعيف تر مي شود بنابراين ما هيچ وقت از هم انديشي و مشورت (با افراد با تجربه) و مشاوره (با متخصص) بي نياز نيستيم.
ببينيد تصور كنيد زميني را بخريم و بدون بررسي كاربري آن و سندش و بدون مشورت با آرشيتكت و مهندس با كمك بنّايي شروع به ساختن خانه اي بكنيم و هزينه هاي هنگفت مادي و وقتي زيادي به اميد منزلي زيبا و مقاوم بكنيم. خب اين عاقلانه نيست حتي اگر اين كار را با اين قصد انجام دهيم كه بعدا از شهرداري بپرسيم آيا اين زمين در طرح است يا نه؟ يا بعد بخواهيم سند آن را بررسي كنيم.
نياز شديد ما به منزل، علاقه به داشتن سرپناهي اختياري و دلبخواهي، شنيدن غرولندهاي صاحب خانه و دادن اجاره هاي ماهيانه سنگين نبايد ما را وادار كند تصميماتي احساسي بگيريم.
بله حتي ممكن است زود هم منزلي بسازيم و ابتدا احساس خوشايندي كنيم ولي وقتي نتوانيم پايانِ كار بگيريم و يا برايش وام بگيريم و يا متوجه شويم سندش قلابي است همه آمال و آرزوهاي ما ويران مي شود.
بدون شك« تنهايي» و يا «احساس تنهايي» نياز به همدم فشار رواني زيادي به شما مي آورد ولي اگر حساب شده براي زندگي و ارتباط خود برنامه نداشته باشيد يك مشكلتان مانند جوانه هاي درخت چنار از اطرافش رشد مي كند و تبديل به مشكلات متعدد و نفس گيري مي شود. در مشاوره ها موارد زيادي داريم كه بعد از سال ها دوستي ، براي يكي از آن دو بحراني پيش آمده است يا خانواده ها سفت و سخت مخالفت كرده اند و يا پسر اعلام كرده است كه من شرايط ازدواج نداريم يا تو لياقتت بيش از من است برو به فكر زندگي خودت باش و ... . بنابراين عاقلانه است كه روزه شك دار نگيريم و خشت اول را استوار و درست بنا نهيم كه بار كج به مقصد نمي رسد. اگر واقعا ان پسر قصد ازدواج دارد بايد مرد و مردانه و با دليري و شجاعت خانواده خود را در جريان بگذارد از تصميمش اگر منطقي و عاقلانه و متناسب با معيار و تناسب است محترمانه دفاع كند و خواستگاري بيايند. نبايد مدت زيادي درگيري ارتباطي شويد كه بر پايه شايد و اگر و مگر باشد. در بسياري از موارد اين ارتباط وابستگي ايجاد مي كند و حتي اگر تصميم بگيرند كه رابطه را تمام كنند مديريت هيجان سخت خواهد بود.
راهكارهاي فرار از تنهاييبراي فرار از تنهايي راهكارهاي زير را تأمل كنيد و در عمل اجرا كنيد:1- اجتناب از مواجهه حضوري و غيرحضوري با ايشان2- دوري از ياديارها و چيزي هايي كه خاطرات و خيالپردازي را تحريك مي كنند مانند هديه، شماره، عكس،3- گريز از خلوت و موسيقي هاي غم انگيز و بي قراري4- حضور در كتابخانه ها و مراكز فرهنگي بانشاط و فعال5- ورزش هوازي به خصوص ورزش هاي گروهي6- توسعه دادن روابط دوستي با همجنس همدل و معنوي و بانشاط7- فعاليت هاي ذهني خلاقانه و هنري متناسب با استعداد و علاقه مانند نويسندگي، گلدوزي، خياطي، تهذيب و... . دقت كنيد كتاب يار مهربان است8- ارتباط معنوي با خدا و ائمه به خصوص با امامي كه ارادت شخصي بيشتري به ايشان داريد9- نوشتن نگراني ها و دور ريختن آنها10- واقع بيني در گزينش همسر و توجه به عواقب همسرگزيني احساسي مدار و توجه به مشاجرات و طلاق هاي وجشتناك11- در صورت بي قراري شديد، مشكلات خواب و خوراك، گريه هاي مكرر، خلق پايين و تنگ و افکار تكراري مزاحم با روان شناس باليني يا روان پزشك حاذق مشورت كنيد12- براي دفع و رفع مشكلات و گرفتاري ها از دعا، نماز، خويشتنداري، صدقه و تلاوت قرآن (كم ولي هر روز) كمك بگيريد.براي آرامش و موفقيت تان دعا مي كنم
منبع: کانال مشاوره مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
افزودن دیدگاه جدید