ماه نورد چینی بر سطح كره ماه به حرکت در آمد
به گزارش مجله اينترنتي يك نت به نقل از برگزاری رسمی شینهوا ماه نورد چینی موسوم به "خرگوش یشمی" که دوازده روز قبل با موشکی از جنوب چین پرتاب شده بود پس از نشستن بر ماه از واحد فرود خارج شده و بر سطح این کره به حرکت در آمده است.
این وسیله نقلیه روبوتیک اکنون بر یک دشت آتشفشانی موسوم به "سینوس ایریدوم" (خلیج رنگین کمان ها) پا گذاشته است.
واحد فرود پیشتر در روز شنبه با آتش کردن موتورش به آرامی بر سطح ماه فرود آمد که اولین فرود از این نوع از سال ۱۹۷۶ تاکنون بود.
این فرود در نیمکره شمالی ماه آخرین گام در برنامه بلندپروازانه فضایی چین است.
واحد فرود قرار است برای یک سال در آنجا فعالیت کند و روبوت ماه نورد هم احتمالا حدود سه ماه مشغول کار و تحقیق خواهد بود.
این سفینه که اسم رسمی آن "چانگایی ۳" است دوازده روز قبل با موشک لانگ مارچ ۳ بی از شیچانگ در جنوب چین پرتاب شده بود.
خ گزارش داد که فضاپیما درست بعد از ساعت ۱۳:۰۰ گرینویچ مرحله فرود را آغاز کرد و ۱۱ دقیقه بعد نشست.
پروفسور اندرو کوتس از آزمایشگاه علوم فضایی مولارد در دانشگاه کالج لندن (یو سی ال) به بی بی سی گفت: "من بخت این را داشته ام که نمونه ای آزمایشی از این ماه نورد را چند سال قبل در شانگهای ببینم. فرود آن یک دستاورد شگفت انگیز فنی است."
چانگ ایی ۳ سومین ماموریت بدون سرنشین به ماه است که فرود می آید و اولین واحد طی ۴۰ سال گذشته.
آخرین آنها لونوخود-۲ اتحاد جماهیر شوروی بود که ۸۴۰ کیلوگرم وزن داشت.
اما ماه نورد شش چرخه چینی حامل تجهیزاتی پیشرفته تر است، از جمله یک رادار که اطلاعاتی از داخل خاک و پوسته ماه را جمع آوری می کند. این رادار قابلیت نفوذ در زیر خاک را دارد.ابزارهای ماموریت چانگ ایی ۳
بر واحد فرود:
تلسکوپ فرابنفش نوری برای کار نجومی دوربین فرابنفش برای نظارت بر تغییرات اقلیمی دوربین فرود برای نظارت بر عملیات فرود
ابزارهای گردشگر:
دو دوربین زاویه باز دوربین های مهندسی و ماه نوردی ابزاری برای سنجش عناصر شیمیایی در سنگ و خاک ماه طیف سنج فروسرخ برای مطالعه مواد معدنی راداری با قابلیت نفوذ در خاک که می تواند تا عمق چند ده متری ماه را ارزیابی کند.
گزارش می شود که "خرگوش یشمی" می تواند از سربالایی ۳۰ درجه ای صعود کند و ساعتی ۲۰۰ متر حرکت کند. خرگوش یشمی در فرهنگ کهن چین موجودی بوده که به عنوان حیوان خانگی چانگ، الهه ماه، در این کره زندگی می کرده.
واحد فرود و کاوشگر نیرویشان را از صفحات خورشیدی می گیرند اما بعضی منابع خبری حاکیست که همچنین حامل واحدهای حرارتی رادیوایزوتوپ حاوی پلوتونیوم-۲۳۸ برای گرم نگه داشتن آنها در طول شب های سرد ماه هستند.
گزارش ها حاکیست که واحد فرود و ماه نورد روز یکشنبه عکس یکدیگر را خواهند گرفت.
به گفته دانشمندان فضایی چین، این ماموریت برای آزمایش فناوری های تازه، جمع آوری اطلاعات علمی و دستیابی به تخصص علمی طراحی شده است. این کاوشگر همچنین ماه را برای یافتن منابع ارزشمند معدنی که ممکن است روزی قابل استخراج باشند جستجو خواهد کرد.
افزودن دیدگاه جدید