خود اظهاری مالیاتی

مهدی

بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

خود اظهاری مالیاتی را از این سایت دریافت کنید.

خود اظهاری مالیاتی چیست

در این مقاله در مورد آن که خود اظهاری مالیاتی چیست و تعریف خود اظهاری مالیاتی در قانون مالیات های مستقیم به طور کامل توضیح داده ایم

خود اظهاری مالیاتی چیست

جولای 14, 2021 eskandari مالیاتی 8 دقیقه

در قانون مالیات های مستقیم یکی از اهدافی که صورت می گیرد شفاف سازی و معین کردن معافیت های مالیاتی است که باعث می شود مودیان مالیاتی مشارکت حداکثری داشته باشند. در مقاله خود اظهاری مالیاتی چیست، شما با نحوه تنظیم فرم خوداظهاری مالیاتی و نحوه کسب و دسترسی اطلاعاتی مثل سود و زیان شرکت و … آشنا خواهید شد. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که فرم خود اظهاری چیست و خود اظهار در قانون مالیات های مستقیم به چه کسی گفته می شود.شما میتوانید برای پر کردن اصولی اظهارنامه مالیاتی خود از خدمات اظهارنامه مالیاتی ما در بهترین شرکت حسابداری بهره مند شوید.

معنی خوداظهاری چیست

اگر بخواهیم تعریف خوداظهاری را بیان کنیم باید بگوییم که این کلمه به زمانی اطلاق می شود که یک پاسخ دهنده با اظهارات خود به برخی سوالات پاسخ دهد.

در خوداظهاری مالیاتی نیز فرد مالیات دهنده به سوالاتی که توسط سازمان امور مالیاتی در فرم های خود اظهاری مالیاتی مطرح کرده است پاسخ می دهد تا مالیات وی محاسبه گردد.

در خود اظهاری مالیاتی فرد بدون دخاللت کارشناسان اداره مالیات خودشان در فرم اعلام میکنند که درآمدشان چقدر بوده است و چقدر باید مالیات پرداخت کنند.

خود اظهاری مالیاتی چیست

همان طور که می دانید بهترین کسی که می تواند میزان سود و زیان شرکت و کسب و کار را در دوره های مالیاتی مختلف مانند فعالیت های سالانه مشخص کند صاحب آن شرکت و کسب و کار است و به همین علت است که خود اظهاری مالیاتی به مودیان سپرده شده است.

در خود اظهاری مالیاتی سود و زیانی که در کسب و کار عاید صاحبان سرمایه شده است اعلام میشود. در این روش اداره مالیات محاسبه و پرداخت مالیات را به عهده مودیان سپرده است .

تاریخچه خود اظهاری مالیاتی

در سال ۱۳۸۱ ایران نیز به کشور هایی پیوست که از روش پرداخت مالیات به شیوه خوداظهاری مالیاتی استفاده می کنند.

فرم های خود اظهاری مالیاتی از زمان رواج شیوه پرداخت مالیات به روش خود اظهاری مالیاتی یعنی سال ۱۳۸۱ تا سال ۱۳۹۱ به صورت کتبی توسط مودیان مالیاتی پر می شود و به سازمان امور مالیاتی ارسال می شد.

اما در سال ۱۳۹۱ با توجه به الکترونیک شدن کسب و  کار ها نحوه پر کردن و ارسال فرم خود اظهاری مالیاتی یز دچار تحولاتی شد.

به این صورت که از سال ۱۳۹۱ مودیان مالیاتی بدون مراجعه به سازمان امور مالیاتی می توانند با ورود به سامانه فرم های خود اظهاری مالیاتی، این فرم ها را پر کرده و اظهارنامه خود را تکمیل و ارسال نمایند.

نحوه تنظیم فرم خوداظهاری مالیاتی

همان طور که گفته شد، مودیان مالیاتی می توانند با مراجعه به سامانه امور مالیاتی کشور، فرم های خود اظهاری مالیاتی خود را تکمیل و ارسال نمایند.

با استفاده از این شیوه صرفه جویی بسیار زیادی در وقت و هزینه مودیان اتفاق افتاد. شما با بررسی سود و زیان سالانه شرکت و در مواردی با کمک گرفتن از حسابداران شرکت خواهید توانست این فرم را به راحتی پر و ارسال نمایید.

با توجه به این که هنگام ثبت فرم خود اظهاری مالیاتی به نام کاربری و رمز عبور نیاز دارید حتما این کلمات را یادداشت کنید تا در صورت نیاز به آن ها دسترسی داشته باشد.

اطلاعاتی که در سامانه امور مالیاتی ثبت می شوند امکان تغییر و ویرایش ندارند پس بهتر است پیش از نهایی کردن اطلاعات آن ها را به خوبی بررسی کنید.

شما میتوانید برای دربافت مشاوره رایگان برای نحوه تنظیم و پر کردن خوداظهاری مالیاتی از خدمات مشاوره مالیاتی رایگان ما بهره مند شوید.

بهترین کارشناسان مالیاتی تهران در شرکت حسابداری مالیاتی ما گرد هم آمده اند تا بهترین و ارزنده ترین خدمات را به شما ارائه دهند.

در ادامه مراحل ثبت خود اظهاری مالیاتی در سامانه الکترونیک ذکر خواهد شد.

مراجعه به سامانه سازمان امور مالیاتی و ورود به بخش اظهارنامه الکترونیکی

انتخاب یکی از گزینه های: اظهارنامه شخص حقیقی – اظهارنامه شخص حقوقی – اظهارنامه اجاره املاک – اظهارنامه مالیات بر درامد مشاغل خودرو – اظهارنامه ارزش افزوده

پیش ثبت نام با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه

تکمیل جدول های اطلاعات توسط مودیان حقیقی و تکمیل جدول های مالی برای مودیان حقوقی

ثبت نام الکترونیکی پیش از اتمام مهلت برای خوداظهاری مالیاتی و ارسال مدارک مورد نیاز

راستی آزمانیی اطلاعات اظهار شده مودیان توسط کارشناسان اداره امور مالیاتی

صدور قبض الکترونیکی مالیاتی و پرداخت آنلاین

افراد مشمول ارائه فرم خوداظهاری مالیاتی

مطابق قانون مالیات های مستقیم تمام افراد ساکن در کشور که دارای کسب و کار اقتصادی فعال هستند در شرایطی که از پرداخت مالیات معافیت نداشته باشند موظف به ارائه خود اظهاری مالیاتی می باشند. افراد مشمول ارائه فرم خود اظهاری مالیاتی به طور کلی در ادامه طبقه بندی شده اند:

اشخاص حقیقی و حقوقی ساکن ایران که دارای کسب و کار اقتصادی فعال هستند.

تمام اشخاص حقیقی و حقوقی ساکن ایران که دارای فعالیت اقتصادی در خارج از ایران هستند.

تمام اشخاص حقیقی و حقوقی دارای تابعیت ایرانی که خارج از ایران سکونت دارند اما دارای کسب و کار اقتصادی فعال در ایران هستند.

تمام اشخاص حقیقی و حقوقی با تابعیت غیر ایرانی که در ایران کسب درامد می کنند.

زمان ارائه خوداظهاری اشخاص حقیقی و حقوقی

اشاص حقیقی مشمول خوداظهاری مالیاتی می بایست خوداظهاری مالیاتی خود را تا ۳ ماه بعد از اتمام سال مالی یعنی تا تاریخ ۳۱ خرداد ماه به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.

منبع مطلب : arya-acc.com

خوداظهاری مالیاتی چیست؟ ? ?

✅ خوداظهاری مالیاتی ✅ مراحل ثبت خوداظهاری مالیاتی ✅ تنظیم فرم خوداظهاری مالیاتی

خوداظهاری مالیاتی چیست؟

۲۲ فروردین

خوداظهاری مالیاتی در واقع کارنامه مالی یک سال افراد و شرکت‌ها است که برای محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می‌شود. تمامی اشخاص حقیقی همانند کسبه و تجار و تمام اشخاص حقوقی همانند شرکت‌های تجاری باید در موعد مقرر برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود اقدام نمایند. آخرین مهلت خوداظهاری مالیاتی برای اشخاص حقیقی پایان مرداد ماه هر سال است. اشخاص حقوقی نیز که سال مالی آنها تا ۲۹ اسفند خاتمه می‌یابد، فقط تا پایان شهریور فرصت دارند برای خوداظهاری مالیاتی اقدام کنند. در این مقاله به اقداماتی می‌پردازیم که تا آخرین مهلت خوداظهاری مالیاتی باید انجام شوند.

ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی

خوداظهاری مالیاتی

مالیات در ایران به صورت خوداظهاری محاسبه می‌شود. به این ترتیب که اشخاص حقوقی و حقیقیِ مشمول پرداخت مالیات، بدون دخالت ممیزان و کارشناسان اداره مالیات، خودشان اعلام می‌کنند که چقدر درآمد داشته‌اند و چقدر باید مالیات پرداخت کنند. این کار از طریق تکمیل اظهارنامه مالیاتی یا اصطلاحاً فرم خوداظهاری انجام می‌گیرد. به عنوان نمونه، هنگام ثبت‌نام در سامانه خدمات الکترونیکی امور مالیاتی باید کل درآمدها، هزینه‌ها، استهلاک، حقوق کارکنان و… محاسبه شود و پس از کسر معافیت‌های مالیاتی، مبلغ نهایی آن ارزیابی شود. پس از آن، کارشناسان سازمان تمامی اسناد را بررسی می‌کنند و در صورت نبود اشکال در آنها، عدد محاسبه‌شده را از شما دریافت می‌کنند. اما اگر مدارک در موعد مقرر به دست آنها نرسد و یا تخلفی در آنها مشاهده شود، ممیز اداره مالیات به شکل علی‌الرأس اقدام می‌نماید و مبلغی را مشخص می‌کند که ملاک پرداخت نهایی خواهد بود.

مراحل ثبت خوداظهاری مالیاتی

برای پر کردن فرم خوداظهاری مالیاتی باید مراحل زیر را طی نمایید:

۱. مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی intamedia.ir و وارد شدن به بخش اظهارنامه الکترونیک.

۲. انتخاب یکی از این پنج مورد: اظهارنامه اشخاص حقیقی، اظهارنامه اشخاص حقوقی، اظهارنامه اجاره املاک، اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل خودرو، اظهارنامه ارزش افزوده.

۳. پیش‌ثبت‌نام با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه.

۴. تکمیل جداول اطلاعاتی توسط مودیان حقیقی و پر کردن جدول‌های مالی و ترازنامه برای مودیان حقوقی.

۵. ثبت‌نام الکترونیکی تا پایان مهلت مقرر برای خوداظهاری مالیاتی و ارسال مدارک.

۶. راستی‌آزمایی اطلاعات اظهارشده مودیان توسط کارشناسان اداره امور مالیاتی.

۷. صدور قبض الکترونیکی مالیات و پرداخت آنلاین آن.

نحوه تنظیم فرم خوداظهاری مالیاتی

از آنجایی که ثبت خوداظهاری مالیاتی برای مشاغل نیاز به نام کاربری و رمز عبور در سامانه سازمان مالیاتی دارد، حتماً این رمزها را جایی یادداشت نمایید تا به آنها دسترسی داشته باشید. اظهارنامه اشخاص حقیقی در دو قالب انفرادی و مشارکتی قابل تسلیم است که بسته به شرایط واحد کسبی باید انتخاب شود. گفتنی است اطلاعاتی که در این سامانه درج می‌شوند قابل تغییر نیستند. بنابراین، پیش از ثبت نهایی اطلاعات عملکردی شخصیت‌های حقوقی بهتر است یک بار دیگر آنها را مرور کرد. نکته دیگری که پیش از به پایان رسیدن مهلت خوداظهاری مالیاتی باید به آن توجه کرد این است که تنظیم تنها یک اظهارنامه برای واحدهای مشارکتی کافی است و نیازی به تفکیک شرکا وجود ندارد. همچنین مطابق با ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم، ارسال اظهارنامه‌های الکترونیکی مشمول معافیت‌های بیشتر باید در اولویت قرار بگیرند. در صورتی که با پیغام خطا مواجه می‌شوید، باید از ثبت وکالت‌نامه مالیاتی در دفاتر اسناد رسمی و اعتبار داشتن تاریخ گواهی الکترونیک آن اطمینان حاصل نمایید.

نوشته مرتبط: اظهارنامه مالیاتی عدم فعالیت شرکت

مهلت خوداظهاری مالیاتی

ارسال الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی به منزله تسلیم قانونی آن است و نیازی به ارائه نسخه چاپ‌شده به سازمان امور مالیاتی کشور نیست. بنابراین تمام اشخاص حقیقی مشمول مالیات باید تا تاریخ سی و یکم مرداد ماه که طبق قانون آخرین مهلت خوداظهاری مالیاتی برای آنها است، مراحل ثبت آن را به پایان برسانند. سال مالیاتی شرکت‌ها در اساسنامه آنها مشخص می‌شود، اما باید توجه داشت اشخاص حقوقی‌ای که تا پایان اسفندماه سال‌مالی‌شان تمام می‌شود باید تا آخر شهریور ماه برای خوداظهاری مالیاتی اقدام نمایند. گفتنی است که اگر مودیان در مهلت خوداظهاری مالیاتی اقدامات لازم را برای ثبت قانونی آن انجام ندهند، جریمه‌های سنگینی در انتظار آنها خواهد بود.

پرسش‌های پرتکرار درمورد خوداظهاری مالیاتی  

تعریف خوداظهاری مالیاتی چیست؟

مالیات در ایران به صورت خوداظهاری محاسبه می‌شود. به این ترتیب که اشخاص حقوقی و حقیقی، بدون دخالت ممیزان و کارشناسان اداره مالیات، خودشان اعلام می‌کنند که چقدر درآمد داشته‌اند و چقدر باید مالیات پرداخت کنند. این کار از طریق تکمیل اظهارنامه مالیاتی یا اصطلاحاً فرم خوداظهاری انجام می‌گیرد.

آیا امکان ثبت آنلاین خوداظهاری مالیاتی وجود دارد؟

بله، تنظیم اظهارنامه مالیاتی نیازمند تخصص و تجربه است و کارشناسان حقوقی آسان‌ثبت بهترین راهنمایان برای طی کردن این مسیر هستند.

آخرین مهلت خوداظهاری مالیاتی برای اشخاص حقیقی چه زمانی است؟

اشخاص حقیقی تا پایان مرداد فرصت دارند اظهارنامه خود را تسلیم نمایند.

آخرین مهلت خوداظهاری مالیاتی برای اشخاص حقوقی چه تاریخی است؟

اشخاص حقوقی‌ای که سال مالی آنها بیست‌ونهم اسفند ماه به اتمام می‌رسد، تا پایان شهریور فرصت دارند اظهارنامه خود را تسلیم کنند.

نشانی سامانه ثبت‌نام الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور چیست؟

intamedia.ir

نوشته مرتبط: نحوه ثبت و نمونه اظهارنامه عملکرد مالیاتی

منبع مطلب : asansabt.com